Video: kas 35 aastat tagasi kadunud kaks teismelist tüdrukt tapeti Vatikani saatkonna seksiorgiatel?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirella Gregori (vasakul) ja Emanuela Orlandi otsimisteated
Mirella Gregori (vasakul) ja Emanuela Orlandi otsimisteated Foto: Mario Proto / Giacominofo/SIPA /Scanpix

Itaalias asuvast Vatikani saatkonnahoonest leiti renoveerimise käigus luustik, mis võib kuuluda 1983. aastal kadunuks jäänud teismelisele.

Itaalias Roomas asuvast Vatikani saatkonnahoonest leiti renoveerimise käigus luustik, mis võib kuuluda 1983. aastal kadunuks jäänud teismelisele.

Püha Tooli saatkond (nuntsiatuur) Roomas
Püha Tooli saatkond (nuntsiatuur) Roomas Foto: FABIO FRUSTACI / EPA/Scanpix

Itaalia politsei uurib DNA-testide abil, kas hoone keldrikorruselt leitud inimjäänused võivad olla 15-aastase Emanuela Orlandi omad, teatab AFP.

Emanuela Orlandi
Emanuela Orlandi Foto: FT/Roma / IPA / IPA/SIPA Scanpix

Emanuela Orlandi elas koos oma perega Vatikanis, kuna ta isa Ercole Orlandi töötas seal politseinikuna.

Orlandi kadus 22. juunil 1983 olles teel flööditundi. Kaks päeva pärast tema kadumist sõnas 16-aastane noormees politseile, et ta nägi tüdrukut Roomas Piazza Navonal.

Õe sõnul oli Emanuelale pakutud osalise ajaga tööd firmas Avon Cosmetics. Õde soovitas Emanuelal sellest vanematele rääkida, kuid tüdruk ei teinud seda. Üks Emanuela sõbrannadest, kes ootas Rooma ühes bussipeatuses bussi, nägi Emanuelat istumas tumedat värvi BMWsse. Pärast seda enam tüdrukut ei nähtud ja ta kadumismüsteerium on seni lahendamata.

Mirella Gregori otsimiskuulutus
Mirella Gregori otsimiskuulutus Foto: Mario Proto / Giacominofo/SIPA /Scanpix

Itaalia meedia teatel võib nüüd leitud luustik kuuluda ka teisele teismelisele, kes kadus rohkem kui üks kuu enne Emanuelat.

15-aastane Mirella Gregori kadus 7.mail, teda nähti viimati ta kodus juures rääkimas oma endise klassikaaslasega, kellega ta kaasa läks. Mirella ei tulnud kunagi koju tagasi ja ta saatus on seni teadmata.  

Itaalia politsei teatel nad ei välista, et Emanuela Orlandi ja Mirella Gregori kadumisjuhtumid on seotud.

Mirella Gregori (vasakul) ja Emanuela Orlandi otsimisteated
Mirella Gregori (vasakul) ja Emanuela Orlandi otsimisteated Foto: Mario Proto / Giacominofo/SIPA /Scanpix

Itaalia meedia spekuleeris, et Orlandi kadumine võib olla seotud maffiaga. Vatikan võttis 1980. aastatel maffialt laenu, kuid ei maksnud seda kokkulepitud ajaks tagasi. Oletatakse, et maffia üritas raha kättesaamiseks koputada pühade isade südametunnistusele, röövides teismelisi tüdrukuid.  

Teise teooria kohaselt rööviti Emanuela selleks, et tema pantvangis hoidmise abil üritati mõjutada Vatikani vabastama Mehmet Ali Ağca.

Mehmet Ali Ağca
Mehmet Ali Ağca Foto: STR / AFP/Scanpix

Türklane Ağca  üritas 1981. aastal salamõrvata paavst Johannes Paulus II. Orlandi pere arvates ei pea see teooria paika, pigem langes Emanuela Vatikani võimumeeste, mitte maffia ohvriks.

Arvatakse, et kahe tüdruku kadumisjuhtumiga on seotud ka nõukogude ajakirjaniku Oleg Bitovi juhtum. See mees kadus 9. septembril 1983, kui oli kajastamas Veneetsia filmifestivali.

Kõige laiemat kõlapinda on leidnud teooria, mille kohaselt nii Emanuela Orlandi kui Mirella Gregori viidi Vatikani salaorgiatele, kus neid vägistati. Lisaks preestritele osalesid neil ka poliitikud ja diplomaadid.

Püha Tooli saatkond (nuntsiatuur) Roomas
Püha Tooli saatkond (nuntsiatuur) Roomas Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP/Scanpix

Itaalias levisid aastakümneid jutud, et Vatikani suletud uste taga toimuvad hullemad asjad, kui keegi oskab ette kujutada, kaasa arvatud orgiad, kuhu mehed soovisid neitsisid.

«Need kaks noort naist võisid langeda seksuaalkuriteo ohvriks,» sõnas 2012. aastal prokurör Gabriele Amorth.

Emanuela Orlandi vend Pietro on üritanud aastakümneid lahendada õe saatuse saladust, kuid tema sõnul on ta uurimist on takistanud nii Itaalia võimud, Vatikan kui politsei.

Emanuela Orlandi vend Pietro Orlandi Püha Peetruse väljakul nõudmas oma õe saatuse kindlaks tegemist
Emanuela Orlandi vend Pietro Orlandi Püha Peetruse väljakul nõudmas oma õe saatuse kindlaks tegemist Foto: Matteo Nardone / IPA / IP/SIPA /Scanpix

Vatikani esindajad kinnitasid, et nad teevad nüüdsel luustikuleiu juhtumil Itaalia politseiga koostööd.

Püha Tooli saatkond (nuntsiatuur) Roomas
Püha Tooli saatkond (nuntsiatuur) Roomas Foto: Andrew Medichini / AP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles