Video: Harvey Weinsteini süüdistakse 16-aastase modelli vägistamiskatses

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Mike Segar / Reuters/Scanpix

Hollywoodis aastakümneid näitlejannasid ahistanud ja vägistanud filmimogul Harvey Weinstein sai uue süüdistuse, kui poola modell ta sel nädalal kohtusse kaebas.

Kohtudokumentides ei ole naise nime avalikustatud, talle viidatakse kui Jane Doele, kes 2002. aastal  16-aastasena pidi kohtuma ärilõunal Weinsteiniga rääkimaks ta võimalikust filmirollist, kuid mees viis ta oma korterisse, mis asus New Yorgis Sohos, teatab foxnews.com.

Naise sõnul läks ta filmimehega kaasa, kuna ta ei osanud kahtlustada, et mees võib teda seksuaalselt rünnata.

«Weinstein ei raisanud oma kodus aega, vaid ründas ohvrit kohe, kui välisuks oli sulgunud. Ta haaras Jane Doest kinni ja nõudis seksi. Weinstein sõnas noorele naisele, et just nii käibki näitlejannaks saamine, läbi tema voodi. Mees selgitas, et tänu temaga seksimisele on saanud eduka näitlejakarjääri Gwyneth Paltrow ja Penelope Cruz,» on kohtudokumentides.

Gwyneth Paltrow
Gwyneth Paltrow Foto: Mike Windle / AFP/Scanpix

Siis võttis Weinstein püksid jalast ning käskis noorel modellil oma peenist masseerida ja suhu võtta.  Modell ei tahtnud seda teha ja ütles, et ta lahkub ning Weinstein ei lubanud tal minna, vaid hoidis naist jõuga kinni, üritades teda vägistada. Naine pääses lõpuks siiski Weinsteini korterist välja ja põgenes. 

Noor poolatar oli juhtumi ajaks Weinsteiniga tuttav kolm päeva. Nad kohtusid modelliagentuuri Next korraldatud peol New Yorgis.

Produtsent ei jätnud noort modelli rahule, vaid jahtis teda edasi, andes talle väikese rolli 2004. aasta filmis «Nanny Diaries». Mees lootis, et see muudab poolatari meelt, kuid nii ei juhtunud. 

Jane Doe andmetel leidis 2008. aastal juhtum, milles ta oli Weinsteini kontoris, kus ta kirjutas alla modellilepingule modelliagentuuriga Marilyn. Televiisor oli seal lahti ja ekraanile ilmus Christina Aquilera, kelle kohta Weinstein ütles, et ta paneks seda naist täiega. Ta hakkas end modelli silme ees rahuldama ja modell lahkus kontorist.

Christina Aquilera
Christina Aquilera Foto: VALERIE MACON / AFP/Scanpix

Weinstein teatas hiljem modellile, et poolatar ei saa kunagi näitlejannaks, kui ta ei rahulda tema seksuaalseid vajadusi.

Modelli teatel tekkis tal kogetust depressioon ja anoreksia.

Poolatarist modell on kümnes naine, kes Harvey Weinsteini ning filmistuudiod Weinstein Company ja Miramax kohtusse andis. Filmimogulit süüdistab ahistamises ja vägistamises kokku ligi 100 naist.

Teda süüdistavate naiste sõnul kasutas mees ära oma positsiooni produtsendina ja manipuleeris nendega. Ta ründas neid seksuaalselt ja osasid ka vägistas.

Naiste advokaadid andsid Weinsteini filmiimpeeriumile iroonilise hüüdnime Weinstein Sexual Enterprise (Weinsteini seksifirma).

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: POOL New / REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles