Video: muusik Chris Cornelli lesk andis oma mehe raviarsti kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris ja Vicky Cornell
Chris ja Vicky Cornell Foto: LuMarPHOTO / AFF/PA Images/Scanpix

Ansambli Soundgarden laulja Chris Cornell suri 2017. aasta mais, nüüd andis muusiku lesk Vicki Cornell oma mehe arsti Robert Koblini kohtusse.

Lese arvates määras arst ta mehele liiga palju ja liiga kangeid retseptiravimeid, mille üledoos muusikult elu võttis, teatab msn.com. 

1.novembril Los Angelese kohtule esitatud hagi taga on lisaks Vicki Cornellile ka muusiku kaks last, Toni ja Christopher.

Lese arvates sai ta mehele saatuslikuks eelkõige ärevust ja närvilisust vähendav ravim lorazepam, mis muutis ta käitumist ja meeleolu.

Chris Cornell
Chris Cornell Foto: MARK BLINCH / REUTERS/Scanpix

52-aastane Chris Cornell leiti 18. mail 2017 pärast Soundgardeni kontserti Detroidi hotellitoast surnuna. Politsei teatel poos staar end üles äkkemotsiooni ajel ehk tegemist oli plaanimata enesetapuga. 

Kohtudokumentide kohaselt süüdistab lesk arst Koblinit, et arst kirjutas ta mehele kangeid aju mõjutavaid ravimeid korduvalt, mille tõttu Cornell muutus emotsionaalselt väga ebastabiilseks, ta käitus enda suhtes vägivaldselt ja ei suutnud enam ratsionaalseid otsuseid langetada. Kõik see kokku viis selleni, et ta tegi enesetapu.

Süüdistuse fookuses on ärevusravim lorazepam, mida USAs müüakse Ativani brändinime all. Arst kirjutas Cornellile seda 20 kuul enne ta surma.

Hagidokumentides on veel, et arst kirjutas lorazepami ja teisi sarnaseid ravimeid välja Cornelli tervislikku siesundit kontrollimata ja temaga näost näkku kohtumata.

Chris Cornell
Chris Cornell Foto: Casey Curry / AP/Scanpix

Cornelli surnukehale tehtud toksikoloogiline uuring näitas, et ta organismis oli lorazepami, kofeiini, naloksooni, mida kasutatakse narkootikumide ületoosist tingitud surmade ennetamiseks ja dekongestante, mis vähendavad ninakinnisust. Lahkamisraporti kohaselt naloksoon ja dekongestandid ei põhjustanud muusiku surma, küll aga lorazepam. 

Lese teatel oli raviarst Koblin teadlik, et Cornell võib võtta üledoosi, kuid ta jätkas ravimite suures koguses määramist.

«Lorazepam on ärevusravim, mis suures koguses ja sageli tarvitatuna võib tekitada meeleolukõikumisi, mille puhul hägustub reaalsustunnetus. Käitutakse impulsiivselt ja ennast hävitavalt. Ette võib tulla ka endalt elu võtmist,» on hagidokumentides.

Koblin ei ole enda kohtusse andmist veel kommenteerinud.

Vicky Cornell sõnas pärast oma mehe surma meediale, et tema arvates kaotas ta kaasa elu ärevusravimite tõttu, sest varem ei olnud mitte midagi, mis viitaks, et ta võib enesetapu teha.

Chris Cornell
Chris Cornell Foto: Jeff Christensen / AP/Scanpix

«Enne surma tegi Cornell plaane,  ta kavatses uue muusika lindistamist ja kontserte ning ta jätkas tööd ka heategevusevallas,» on kohtudokumentides.

Cornell saavutas muusikuna kuulsuse 1990. aastatel. Ta kaubamärgiks olid pikad juuksed, särgita olek ja muidugi eriline hääl.

Hagis on ära toodud ka Cornelli kõige vanem laps, 18-aastane Lillian Jean Cornell-Silver, kes siiski oma isa arsti kohtusse ei kaeba, vaid on seal perekondlikel ja juriidilistel põhjustel.

Chris ja Vicky Cornell
Chris ja Vicky Cornell Foto: LuMarPHOTO / AFF/PA Images/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles