Kas siiras teadvustamine või sunnitud kaastunne? Sloveenia põgenemistoad on äärmiselt realistlikud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sloveenia põgenemistoad on äärmiselt realistlikud
Sloveenia põgenemistoad on äärmiselt realistlikud Foto: Kuvatõmmis videost

Põnevad põgenemistoad on ka meile Eestisse jõudnud. Neid on igasuguseid ja need on üldiselt väga populaarsed. Vahet ei ole, kas tegu on pärisündmustel või fantaasial põhineva mänguga. Aga see, mida Sloveenias tehakse, on šokeerivalt reaalne.

Sloveenias on kindlasti ka mitmeid mängulisi põgenemistube, kuid UNICEF kasutas seda kontseptsiooni ära, et inimesi harida seksuaalse ahistamise, piinamise ning kannatuste teemal, mida lapsed ja noored päriselt läbi elavad.

Videos on näha, kuidas mitu seltskonda inimesi erinevatel aegadel sõidab ühe räämas talumaja juurde, et sealset potentsiaalselt põnevat põgenemistuba proovida. Majja sisenedes kohtavad nad blondi naist, giidi, kes hakkab neile rääkima lugu sellest, kuidas vanaisa ühte noort tüdrukut seksuaalselt ahistas. Kui alguses paistab see osalejatele mängu osana, et põgenemistuba oleks reaalsem, siis tuleb järgnev kõikidele üllatusena.

Sloveenia põgenemistoad on äärmiselt realistlikud
Sloveenia põgenemistoad on äärmiselt realistlikud Foto: Kuvatõmmis videost

Blond naine eemaldab enda paruka ja paljastab selle alt kiila pea. Naine avaldab, et jubedad sündmused, mida ta kirjeldas, juhtusid päriselt temaga. Kõigele lisaks juhtusid need samas ruumis, kus nad viibisid. Selle naise jaoks ei olnud põgenemistuba mäng, vaid päris eluga.

Mõnel osalejal võtab see avastus silmad märjaks, kuid teised jäävad kohkunult seisma, teadmata, mida nad peavad tegema. Nemad olid tulnud mängu mängima, mitte kuulama kellegi jubedat lugu. 

Kas tegu oli siira sooviga inimesi seksuaalse ahistamise teemal harida või sunniti neid pahaaimamatuid inimesi kaastundele, seda otsusta ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles