Galerii: seksikad Eesti tantsijad viisid Eesti maailmakaardile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​JJ-Street tantsukooli vogue´i tantsijad osalesid Pariisis kahel maailma tippvõistlusel, kust toodi koju võidutiitel ning veel mitmeid säravaid tulemusi.

19. oktoobril võttis JJ-Street Crew ning maailmakuulsa House of Ninja (HON) liige Kätriin Kübar koos oma tantsijatega ette reisi Pariisi, eesmärgiks osaleda tantsuvõistlusel «The United States of Africa Ball II». Võistlejaid oli üle maailma kokku tulnud ligi 200 ning võistluskategooriaid 28 – Eesti tantsijad astusid üles viies kategoorias: new way, old way, women´s performance, hands performance ja runway. Võistlust hindas maailma tipptantsijatest koosnev 9-liikmeline rahvusvaheline žürii. «Mina hindaksin Pariisis toimunud võistlust üheks kõige suuremaks vogue´i maailmas. Kohapeal ei osalenud mitte ainult silmapaistvad tantsijad, vaid ka rahvusvahelised koolitajad, sealhulgas Nike´i reklaamnägu Leiomy Maldonado ja Venemaa telesaate Танцы finalistid,» selgitas Kübar. Tema sõnul oli võistluse tase esmaklassiline ning oluline polnud üksnes tantsuoskus, vaid välimus, näitlemisoskus, füüsiline võimekus ja külm närv.

Võidutiitel ja neli säravat saavutust

Eestlaste ees võib mütsi maha võtta, sest konkurentsivõimelisel areenil pääsesid edasi neli Eesti tantsijat, kellest kaks jõudsid finaali. Old way kategoorias pääses 8 parima hulka Laura, new way kategoorias pääsesid veerandfinaali Kerli Kiiler (HON) ning Agneta-Lisete Saar. New Way finaalis võistlesid omavahel Kristjan Talu ning Jessica Lainde (HON), kellest viimane pälvis ühtlasi kogu võistluse Grand Prize´i. Treener Kätriin Kübar ütles, et eestlased erinesid teistest tantsijatest ning suutsid säilitada külma närvi. «Eestlased erinesid kõikidest teistest vogue´i tantsijatest oma professionaalse hoiaku ja rahuliku suhtumisega. Usun, et just see tõigi võidu koju. Vogue on Eestis veel üpris noor ala, seega mõjuvad meie tantsijad värskelt.» Kübar selgitas, et tulemuste nimel on tehtud kõvasti tööd juba aastaid. Ta lisas, et kõik väiksemad võistlused on olnud suurte tulemuste ettevalmistus ning enne kui vilja lõigata, tuleb vaeva näha.

Võidutiitliga pärjatud Jessica Lainde ütles, et see on tema jaoks suurim võistlus, kus ta on osalenud. «Ma arvan, et terves maailmas polegi olnud minu jaoks nii suurt võistlust kui Pariisis. Nii palju osalejaid üle terve maailma, 28 erinevat vogue´i alakategooriat ning kohal olid oma ala parimad.» Lainde sõnul oli tema soov viia Eesti vogue maailmakaardile ning tuua võimalikult kõrge tulemus, kuid kinnitab oma treeneri sõnu, et ilma pingutuseta selliseid eesmärke ei saavutata. «Tööd oli vaja kõvasti teha, sealhulgas keskendusin eelkõige sellele, et teaksin täielikult enda tugevusi. Lisaks proovisin leida sisemist rahu ja kindlust, et platsil poleks näha mingit hirmu,vaid täielikku tantsu nautimist. Kuulasin oma treenerit Kätriin Kübarat, kes andis mulle pidevalt nõu, millega tuleb tööd teha.»

Ühele võistlusele järgnes kohe teine

Kui esimene võistlus oli selja taga, võeti päev hiljem ette juba järgmine. Nimelt toimus 20. oktoobril põhisündmuse järelball «Free Agent Ball III the Aftermath», kus üheteistkümnest kategooriast oli eestlaste poolt esindatud women’s performance ja new way tag team (new way paarisvõistlus). Eesti tantsijatest osalesid paaridena Jessica Lainde ja Kerli Kiiler (HON) ning Laura Taal ja Sonja Liis Kaara, kes ühtlasi jõudsid veerandfinaali. Parima tulemuse, poolfinaali koha, saavutasid sellel võistlusel Agneta-Lisete Saar ja Kristjan Talu.

Kätriin Kübar rõhutas, et kogu teekonnale on pidevalt kaasa aidanud JJ-Street Tantsukooli asutaja Joel Juht. «Kui poleks Joeli, ei oleks ma vogue´i tantsuni üldse jõudnud ning me ei saaks rääkida nendest tulemustest. Tema suur kogemustepagas on mind kui treenerit õpetanud, kuidas olla hea eeskuju oma õpilastele.» Jessica Lainde sõnul on teda toetanud nii treenerid, trennikaaslased kui ka õpilased. «Mind on enim toetanud ja õpetanud kindlasti minu treenerid Kätriin Kübar ja Joel Juht, aga ka minu trennikaaslased ja omaenda õpilased, kellelt õpin igapäevaselt väga palju. Trennikaaslaste kaasaelamine sellisel võistlusel on üks kõige südantsoojendavamaid asju.»

Hea tantsija saladus

Jessica Lainde sõnul on hea tantsija juures oluline nii tema mitmekülgsus, mis toetab enesekindlust platsil, kuid ka tantsija välimus. Ta lisab, et oluline on olla hea õpilane ehk usaldada oma treenerit ning töötada mitte üksnes selle nimel, mis meeldib, vaid mis teeb tantsijat paremaks. Kätriin Kübar ütleb enda kui treeneri rolli kohta, et oluline on õpilasi suunata, sealhulgas anda vahel karmi, kuid ausat tagasisidet. Ta toob välja ka nüansi, et igas persoonis tuleb leida tugevused ning need tantsus esile tõsta. Kübar ütles, et uued plaanid ja mõtted peas juba küpsevad ning lisaks treenimisele on tema eesmärk ka enda võistluskingadelt tolm maha pühkida ja tantsuareenile astuda. «Minu õpilased on niivõrd iseseisvad, et saan leida rohkem aega enda jaoks. Seevastu minul kui treeneril jätkub loomulikult töö sealt, kus pooleli jäi. Uued võistlused on juba ukse taga ning ootan igalt võistluselt õpilaste edasiminekut,» räägib Kübar. 

Jessica Lainde sõnul on ka tema plaan võistlustega jätkata ning tuua veel paremaid tulemusi. Lisaks soovib ta uutele tantsijatele tutvustada vogue´i ballroom´i kultuuri ning kaasata ka neid võistlustele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles