Brasiilia meedia: miljoneid teeninud jalgpallistaari Ronaldinho pangaarvel on vaid 6 eurot

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronaldinho, kodanikunimega Ronaldo de Assis Moreira
Ronaldinho, kodanikunimega Ronaldo de Assis Moreira Foto: Jonathan Moscrop / lapresse/Scanpix

Brasiilia jalgpallikoondise endise ründaja Ronaldinho, kodanikunimega Ronaldo de Assis Moreira elu ei ole pärast jalgpallurikarjääri lõppu just lihtne olnud.

38-aastane Ronaldinho, keda seni peetakse maailma üheks paremaks jalgpallluriks, teenis kunagi aastas miljoneid, kuid nüüd on tal suured võlad, teatab football-italia.net.

Ronaldinho 2006. aasta teenistus oli 63 miljonit Brasiilia reaali (15 miljonit eurot), kuid nüüd olevat ta pankrotis, kuna ta pangaarvel on meedia väitel vaid 25 reaali (6 eurot). 

Ronaldinho, kodanikunimega Ronaldo de Assis Moreira
Ronaldinho, kodanikunimega Ronaldo de Assis Moreira Foto: Vitaliy Timkiv / Sputnik/Scanpix

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA valis ta kahel korral, 2004 ja 2005 aasta mängijaks. 2002. aastal sai ta Brasiilia koondise koosseisus maailmameistriks.

Ta mängis Brasiilia jalgpallikoondises 97 mängu ja lõi 33 väravat, olles selle tulemusega koondise ajaloos paremuselt kaheksas.

Ta edukas karjäär, mille jooksul mängis ta näiteks Pariis Saint-Germainis,  FC Barcelonas ja AC Milanis, lõppes 2015 ning pärast seda on ta tegelenud heategevus- ja reklaamiprojektidega.

Ronaldinho 2016. aasta oktoobris Ungari telesaates
Ronaldinho 2016. aasta oktoobris Ungari telesaates Foto: Tamas Kovacs / AP/Scanpix

Brasiilia meedia sai Ronaldinhoga toimuva jälile, kui ilmnes, et võimud konfiskeerisid suurte võlgade tõttu nii eksjalgpalluri kui ta venna Roberto passi.

Kohus määras meestele kaitse all olevale maale ehitamise eest 9 miljoni reaali (kahe miljoni euro) suuruse trahvi, kuid nad ei ole hoolimata kinnisvara pantimisest suutnud seda ära maksta. Lisaks kahjustasid nad Porto Alegre looduskaitsealale hoonete püstitamisega looduskeskkonda.

Ronaldinho AC Milani ründajana 2008
Ronaldinho AC Milani ründajana 2008 Foto: DAMIEN MEYER / AFP/Scanpix

Tundub, et Ronaldinhot kodused mured ei häiri, sest möödunud kuul oli ta Hiinas reklaamsündmusel, mille eest talle väidetavalt hästi maksti. 

Spordirõivaste firma Nike kavatseb anda välja Ronaldinho nimelise spordirõivaste kollektsiooni. Brasiilia võimud tahavad osa selle müügitulust Ronaldinho võlgade katteks.

Ronaldinho 2017. aasta juunis heategevuslikul kohtumisel Barcelona ja Manchesteri legendide vahel
Ronaldinho 2017. aasta juunis heategevuslikul kohtumisel Barcelona ja Manchesteri legendide vahel Foto: PAU BARRENA / AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles