Video: lennuk tundub õhku «kinni» olevat jäänud

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viktor Cap / PantherMedia / Scanpix

Internetis levib Moskvas filmitud video, kus lennuk oleks justkui õhus olles ühte kohta kinni jäänud. Millega tegelikult tegemist on?

Videos, mis on tehtud ühe Venemaa autojuhi poolt, liigub auto edasi, samas kui lennuk tundub õhus olevat statsionaarses olekus. Tavaliselt on lennuk maapinna lähedal kas tõusmas või maandumas.

Videomaterjal on saadad Vnukova lennujaama lähedal Moskvas ja sellel on juba Youtubes kümneid tuhandeid vaatamisi.

Veidra vaatepildi seletamiseks on inimesed pakkunud mitmeid teooriaid. Mõni pakkus, et piloot pani õhus olles naljaviluks käsipiduri peale.

Pakuti ka loogilisemat põhjust veidrale olukorrale - kõige tõenäoliselt oli see optiline illusioon, mida tekitas auto ja ilm. Vaatajad pakkusid, et enne maandumist võis lennuk sõita väga aeglase kiirusega. Kui tugev tuul puhub vastu, siis võib paista, et lennuk on «kinni» jäänud, eriti kui taevas on selge. Illusiooni võimendasid ka mitmed vastassuunas sõitvad autod.

Üks vaataja kommenteeris: «See on väga levinud illusioon. Ma näen sellist asja pidevalt kui sõidan lennujaamast mööda ja lennuk tõuseb õhku minu suunas,» vahendab express.co.uk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles