Google Earth näitab, et Šotimaa rannikuvees on kummituslik lennuk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk. Pilt on illustreeriv
Lennuk. Pilt on illustreeriv Foto: Rob Griffith / AP/Scanpix

Google Earth kaardirakenduse kohaselt on Šotimaa Edinburghi lähedal meres ebatavaline objekt, mis oma kujult meenutab suurt reisilennukit.

Selle lennukikujundi leidis 5. novembril  Google Earthist inglane Robert Morton, andes leiust teada meediale.  

Sotsiaalmeedias kommenteeriti, et kas tegemist on lennuõnnetusega, mille kohta on vaikitud, töödeldud satellidipildiga või kaardirakenduse apsakaga.

Livescience.com andmetel asub see lennuk koordinaatidel 55 kraadi 57 minutit 26 sekundit põhjalaiust ning 3 kraadi 05 minutit 35 sekundit läänepikkust.

Google’i esindaja selgitas, et tegemist ei ole uppunud lennukiga, vaid rakenduse apsakaga. Google Earth pildid koosnevad satelliidi- ja aerofotodest, mida on sadu. 

«Kui mingi objekt, näiteks kiiresti liikuv lennuk satub ülevõttele, siis see jääb kummitusliku kujundina pildile ja katab seal tegelikult oleva kinni,» selgitas Google’i esindaja.

Ta lisas, et Edinburghi juures meres olev «lennuk» ei ole esimene selline kummitusobjekt, mis on Google Earthis või Google Mapsis.

Need kummituslikud objektid on alati kolmemõõtmelised, kuna 3D vaated luuakse erinevate nurkade alt tehtud erinevatest fotodest. See, mis nende fotode vahele jääb, on hägustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles