Muusikasõprade maiuspala: Rannapi ja Leplandi uut ühist plaati kuuleb elavas esituses vaid kahel õhtul

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rannapi ja Ott Leplandi ühistööna valminud albumit "Tagasirändur" saab kahel õhtul kuulata ka elavas esituses.
Rein Rannapi ja Ott Leplandi ühistööna valminud albumit "Tagasirändur" saab kahel õhtul kuulata ka elavas esituses. Foto: Maris Savik

Rein Rannap ja Ott Lepland on ühistööna valmis saanud albumi «Tagasirändur» ning nüüd on käes ainulaadne võimalus seda elavas esituses kuulata. Mehed astuvad lavale kahel õhtul, täna Tartus ja teisipäeval Tallinnas.

Sel nädalal ilmavalgust näinud Rannapi ja Leplandi «Tagasirändur»on suure sisemise põlemisega tehtud ühistöö tulemus. Raun Juurikas, Ott Lepland, Viljar Norman, Jörgen Pakkas, Kristjan Mängel ja Peeter Salmela on andnud Rein Rannapi loodud muusikale uued ja huvitavad kõlanüansid.

«Antud koosseis rokib ikka täiega, kui kasutada moodsat kõnepruuki,» muheles Rannap, kelle jaoks oli kogu protsess suur õppetund ja väljakutse. «Kui me proove alustasime, ei olnud kindlasti kellelgi peas valmis täpselt selline album, nagu tänaseks kaante vahele on saanud. Erinevad kogemused ja muusikaline silmaring täiendasid lugusid iga ühise sessiooniga, mõnikord ka ootamatutes suundades,» rääkis maestro.

Albumi lugusid on võimalik elavas esituses nautida juba täna õhtul Tartus Vanemuise kontserdimajas ja järgmisel teisipäeval Tallinnas Kultuurikatla katelde saalis. «Eksklusiivsetel kontsertidel esitame albumil kõlavaid lugusid koos mõningate ekstratega,» ütles Rannap.

Rannapi fänn on Lepland juba ammu. «Need lood on olnud saatjaks kogu elu. Olen alati nautinud tema palade harmoonilist nüansirohkust, ent samas väga jõuliselt teksti esile toovat ja isikupärast käekirja,» rääkis superstaarisaate kolmanda hooaja võitnud hõbekõri. «Koostöö Reinuga algas aastaid tagasi, esialgu mõne loo esitamisega galakontsertidel ning päädides väga tõsise tööga Reinu rokkooperi «Nurjatu saar» raames eelmisel suvel,» ütles Ott.

Siiski oli põlvkondadevaheline projekt Leplandi jaoks senistest töödest üsna erinev. «Üks asi on luua oma muusikat, teine asi on esitada kellelgi teise loomingut. Selle materjali puhul lammutasime kõik lood täiesti algosadeks ning panime kokku tagasi. Tekkis justkui ajasild seitsmekümnendatest kuni tänapäevani,» rääkis superstaarisaate kolmanda hooaja võitnud hõbekõri.

«Just nimelt ajatus on õige märksõna,» nõustus ka arranžeerija ja süntesaatorivõlur Raun Juurikas. Koos produtsent Peeter Salmelaga lisas Juurikas lugudele terve helinüansside kaskaadi, mis balanseerib seitsmekümnendate roki, tänapäevase popmuusika, lüürilisuse ning huumoriga vürtsitatud teatraalsuse vahel. Plaadile on koondatud raugematu energia ja inspiratsiooniga Rannapi varasem looming.

Kuula meeste ühist singlit «Ootan Sind»!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles