Aasta isa tiitel tuli 12-lapselisse Mulgimaa perre

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta isa Einart Kask
Aasta isa Einart Kask Foto: Kuvatõmmis videost

Eesti Naisliit pärgas aasta isaks Viljandimaal Abja lähedal elava Einart Kase, kelle peres kasvab 12 last.

Peres  kasvavad tüdrukud Regina, Ursula, Kerli, Karmen, Kuldar, Merili, Mari, Triin, Kristel ning poisid Silver, Karel ja Evar. Neist mitu on juba pesast välja lennanud, pere vanim laps Evar on 33-aastane.

Ametilt on Einart Kask RMK Edela regioonis varumisjuht. Samuti teenitakse lisa talupidamisega. Pere tegeleb Mulgimaal Abja külje all asuvas talus vilja- ja metsataimekasvatusega, samuti peavad lehmi ja mesilasi. Talu on algusest lõpuni ise üles ehitatud. Lapsed on tihti töödel ja tegemistel isal abiks. Sealjuures märkis pereisa, et seda ikka raha eest, mitte tasuta. Perepoeg Silver Kask ütles, et õnneks saab ta isaga väga palju aega veeta, sest teevad talus palju tööd koos. Õde Kerli Kask lisas, et kui on midagi tähtsat, saab isa alati töölt ära tulla. Einart Kask ütles, et hoolimata suurest laste arvust jääb aega kõikide jaoks, sealhulgas ka iseendale. «Põhiline lastega tegelemine jääb ema peale, aga olen nii palju jõu ja nõuga abiks, kui olla saab pärast tööd.»  

Loe pikemalt Sakalast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles