California suurpõleng ohustab Sussexi hertsoginna Meghani lapsepõlvekodu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halloween'i dekoratsioonid Põhja-Californias Paradise'is, mis jäid tulest puutumata
Halloween'i dekoratsioonid Põhja-Californias Paradise'is, mis jäid tulest puutumata Foto: JOSH EDELSON / AFP/Scanpix

USAs lääneosas Californias möllavad alates 8. novembrist metsa- ja maastikupõlengud, mis on kuivuse ja tugeva tuule tõttu levinud laiale alale, hävitades osariigi põhjaosas terve Paradise’i linna.

Briti ja USA meedia teatel ohustab tuli nüüd ka näitleja Meghan Markle’i, praeguse Sussexi hertsoginna lapsepõlvekodu, mis asub Los Angelese lähedal Woodland Hillsis.

Sussexi hertsoginna Meghan Londonis Westminster Abbeys 11. novembril
Sussexi hertsoginna Meghan Londonis Westminster Abbeys 11. novembril Foto: Gareth Fuller / PA Wire/PA Images/Scanpix

Los Angelese tuletõrjujate teatel pingutavad, et tuli edasi ei leviks, kuid praegu ei ole see veel õnnestunud ja tuli on liikumas Woodland Hillsi suunas.

Tuletõrjuja kustutamas põlengut Californias Simi Valleys
Tuletõrjuja kustutamas põlengut Californias Simi Valleys Foto: Ringo H.W. Chiu / AP/Scanpix

«Tuli tuleb iga hetkega lähemale, olles vähem kui ühe kilomeetri kaugusel ja põhimõtteliselt ei saa me midagi teha, sest tuul lükkab põlengut meie suunas. Ootame ime, et tuule suund muutuks, kuid kui seda ei juhtu, siis võivad ka meie kodud tuleroaks langeda,» lausus Woodland Hillsi elanik, kes soovis jääda anonüümseks.

California metsa- ja maastikupõlengu tagajärjel maha põlenud hooned ja autod
California metsa- ja maastikupõlengu tagajärjel maha põlenud hooned ja autod Foto: Noah Berger / AP/Scanpix

Woodland Hillsi elanikke ei ole veel evakueeritud, kuid evakuatsioonikäsu said teise lähedase ala, Hidden Hillsi 2000 elanikku, sest põleng on jõudnud seal eluhoonetele väga lähedale.

Umbes 250 000 inimest on juba nii California põhja-kui lõunaosast evakueeritud, kuid põlengu levides tuleb veel inimesi eemale toimetada.

Oma kodu kaotusest on sotsiaalmeedias teada andnud näitleja Gerard Butler, laulja ja näitleja Miley Cyrus, laulja Robin Thicke, tõsielustaaride Kardashianite mitu pereliiget ning veel mitmed tuntud inimesed.

Miley Cyrus märtsis 2018 Vanity Fairi Oscari peol
Miley Cyrus märtsis 2018 Vanity Fairi Oscari peol Foto: JEAN-BAPTISTE LACROIX / AFP/Scanpix
Gerard Butler 22. oktoobril 2018 New Yorgis
Gerard Butler 22. oktoobril 2018 New Yorgis Foto: Diego Corredor/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Tuletõrjujate andmetel ulatub hävinud hoonete hulk kümnetesse tuhandetesse ja põlengu edasi levides ohustab tuli veel ligi 60 000 hoonet.

Sussexi hertsoginna Meghani mitu sõpra elavad seni Woodland Hillsis ja seega võib tuli ohustada ka nende kodusid.

Woodland Hillsis on kodud mitmetel Hollywoodi filmi- ja teletööstusega seotud inimestel, kunagi elas seal ka Markle’ite pere.

Meghan Markle  elas Woodland Hillsi Providencia Streetil koos ema Doria Raglandi, isa Thomas Markle’i ning poolvenna Thomas Jr ja poolõe Samantha Markle'iga.

California on kuulutatud ulatuslikuks põlengukatastroofi piirkonnaks. USA president Donald Trump kritiseeris, et Californias ei hooldanud metsa eest vastutavad isikud seda piisavalt ja selle tõttu tekkis tulekahju. CNNi meteoroloog Tom Sater lükkas selle ümber selgitades, miks praegune põleg tekkis ja mida veel oodata on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles