Muinasjutuline loss Itaalias, mille rendihinda sa ei usuks

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muinasjutuline loss Itaalias on saadaval pulmadeks, pidudeks, sünnipäevadeks ja teisteks tähtpäevadeks ning seda kõike uskumatult väikese summa eest!

Roccascalena on keskaegne alevik Itaalia Abruzzo piirkonnas ja hlijuti renoveeriti selle paiga kõige kaunim aare – «Loss taevas.»

Linnapea Domenico Giangiordano loodab, et rentides lossi välja väga madala tasu eest, toob ta uut elu kahaneva populatsiooniga linna. Kõlab uskumatult, aga lossi rendihind on kõigest 100 eurot.

«See on väga madal tasu, praktiliselt jootraha,» ütles Giangiordano CC Travelile. «Meie eesmärk ei ole lossi pealt kasu teenimine, vaid läbi selle meelitada siia inimesi, kes armastavad väikeseid, kuid erilisi kohti. Ja läbi selle ka tõenäoliselt elavneb kohalik majandus.»

Selle lossi juurde kuuluvad kabel, endised vangikongid, piinamisruumid ja söögiruumid, kõik külastajatele avatud. Siseaiad, vanad kivitrepid, mäed taustal, ümber oliivipuud – idülliline paik.

«Loss oli mahajäetud kaua aega, seal magasid lambad ja kodutud koerad,» ütles Giangiordano. «Vaadake seda nüüd – see on kalliskivi.»

Linnapea pakub pulmade planeerimis- ja toitlustusteenust, samuti ka transpordi ja logistikaga seotud abi neile, kes lossi ürituseks rentida soovivad.

On ka mõned asjad, millega lossi rentijad peaksid arvestama. Näiteks pääsevad külalised sinna ainult jalgsi, ronides üles järsust kivitrepist. Ronimise jaoks peaksid külalised kandma selleks sobivaid jalanõusid.

«Üks paar ei suutnud naermist lõpetada,» sõnas Marcello Giangiordano, lossi peremees ja giid. «Pruut kandis pikka siidist kleiti ja kõrgeid stilettosid, peigmehel tuli ta kätel üles altarini kanda.»

Vanasti elas lossis parun Corvo de Corvis, kelle vaim rändab väidetavalt siiani lossis. Kui tondipüüdjad seal magasid, siis kuulsid nad paruni karjumist ja kuidas ta hullumeelselt ringi jooksis.

Hoolimata kummitusest on 100 eurot selle kauni lossi eest päris hea tehing.

Foto: villasfor2.com [CC BY 2.0], Wikimedia Commonsi kaudu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles