Häbematus päise päeva ajal: mustlasnaine kogub lihtsameelsetelt kurtide jaoks annetusi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustlane inimestelt raha välja petmas
Mustlane inimestelt raha välja petmas Foto: Kuvatõmmis videost

Mõned päevad tagasi jagas murelik linnakodanik Fredi Karindi Eesti kurtide folkloori Facebooki leheküljel videot, kus mustlasnaine lihtsameelsetelt inimestel kurtide jaoks annetusi kogub. Tegelikult on see kõik vaid pettus ja raha läheb mustlase enda taskusse.

Fredi Karindi filmitud intsident toimus Tallinnas, Rocca al Mare ees. Seal tegutses naine, kes ootas lahkeid inimesi kaubanduskeskuse ees, lähenes neile nimekirjaga ning rääkis enne raha küsimist, kuhu nende antud annetus läheb. Ei ole teada, kas ja kui palju inimesi tol päeval naisele raha andsid, aga kui rahakoguja nägi, et teda filmitakse, siis pani ta kohe jooksu.

Fredi laadis video üles Eesti kurtide folkloori leheküljele, et inimesi selliste eest hoiatada.

Videot nähes olid inimesed naise tegutsemise peale ilmselgelt pahased. Üks ütles emotsioonide najal «Raibe küll .... kui ma näen teda, siis ma löön luuaga vastu pead talle ja vsjo,» kuid teine oli natuke leebem ja nimetas rahakogujat häbematuks naiseks, kes taas tegutsema on hakanud.

Hiljem laekus kurtide lehele üles ka nimekiri, mis on sarnane sellele, mida teised skeemitajad rahakogumisel kasutavad. Nimekiri on peaaegu täielikult ära täidetud, et jätta mulje, nagu enne neid oli veel heasüdamega kaaskodanikke, kes soovisid kurte aidata. Kuid see on vaid üks osa rahakogujate taktikast, et inimeste kahtluseid hajutada ja veenda neid endale raha andma.

Koomilise aspektina on üks raha annetajatest märkinud oma asukoha linnaks Kass, kes otsustas anda viis eurot.

Mustlase blankett
Mustlase blankett Foto: Facebook

Aastate jooksul on selliseid intsidente korduvalt juhtunud. Kui näete inimesi kuskil niimoodi raha kogumas, siis tuleks inimesele läheneda ja uurida, kas tegu on päris organisatsiooni esindava inimesega, ja kahtluste korral kutsuda politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles