Galerii: legendaarne ansambel Metro Luminal tähistas meeldejääva kontserdiga oma 30. juubelit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul pidas 30. aastane Metro Luminal U3 kontsertklubis meeldejääva kontserti, mille ajal esitleti ka uut plaati «Üheksast viieni».

Pärast suhteliselt pikka loomepausi jätkas Eesti rokkmuusika omapärasemate ja parimate kollektiivide hulka kuuluv bänd Metro Luminal muutunud koosseisuga taas viljakat tegevust. Esimeseks suureks tähiseks oli päris uue muusikaga album «Üheksast viieni», mis oli Metro Luminalil järjekorras juba viies ja mille ilmumisega tähistati ühtlasi ka bändi 30. tegutsemisaastat. 

Bänd astus üles koosseisus:

Robin Juhkental – vokaal

Rainer Jancis – kitarr

Kalle Nettan – bass

Marko Atso – trummid

Esitamisele tulid nii juba tuntud, Eesti rokiklassikasse kuuluvad palad kui ka päris uued laulud. Samuti ilmus juubeli puhul esmakordselt vinüülina legendaarne kauamängiv «Ainult rottidele», mille tuntumad lood on «Isa tuli koju», «Kord tuleb tuul…», «Hukkusid autoõnnetuses» jpt.

Ent ka uue plaadi «Üheksast viieni» muusika on jätkuvalt selgelt metroluminalik – äraspidiselt tõsine, leidlik ning väljapaistvalt originaalne.

Juubelikontserdid olid tõeliseks maiuspalaks originaalse eestikeelse muusika nõudlikele gurmaanidele ning kummardus sõltumatule vaimule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles