Maailmakuulsa hevibändi maaletooja kimbatuses: Kultuurikatlasse ei mahu nii palju inimesi kui plaanitud

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmakuulus hevibänd Disturbed esineb 10. juunil Tallinnas Kultuurikatlas.
Maailmakuulus hevibänd Disturbed esineb 10. juunil Tallinnas Kultuurikatlas. Foto: promo

RLE kontsertklubi toob suvel Tallinnasse Kultuurikatlasse esinema maailmakuulsa hevibändi Disturbed, pileteid kavatseti esialgse plaani järgi müüa 1500. See sütitas Facebookis aga tulise arutelu, kuna Kultuurikatel mahutab kirjade järgi vaid 900 inimest.

Järgmise aasta 10. juunil annab Kultuurikatlas kontserdi üks viimase kümnendi kuumemaid metalbände Disturbed. Enam kui 10 miljonit albumit müünud ansambli esinemisele plaaniti nelja riigi peale müüki panna 1500 piletit. Piletimüük Kultuurikatla kontserdile algab reede hommikul samal ajal nii Eestis, Lätis, Leedus kui ka Soomes.

«Katel venib?»

Facebookis läks selle peale käima tuline arutelu, kuna Kultuurikatla suurimasse saali mahub kodulehe andmetel püsti seisma umbes 900 inimest. Kuigi esimesed kaebused kustutati ürituse Facebooki lehelt ära, konsulteeris kontserdi korraldaja mahutavuse osas uuesti Kultuurikatlaga ning täpsustas, et pileteid müüakse 1500 asemel hoopis 1400. Kuhu mahutatakse aga need 500 inimest, kes Kultuurikatla info kohaselt saalist välja jääma peaksid, siiani teada pole.

Pahameelt avaldas Facebookis ka kontserdi korraldaja, kes oli piletimüüki planeerinud vastavalt saali haldaja varasemale infole. «Korraldajal pole rõõm, kui eelarves on arvestatud ühe inimeste hulgaga ja siis selgub, et müüa saab x-arv pileteid. Korraldaja on kinnitanud bändiga eelarve, piletite hinnad jne,» andis RLE kontsertklubi teada. Kuigi korraldaja sõnul võiks kontsert toimuda ka suuremas kohas, on takistuseks see, et bändile sobis ainult üks kuupäev.

Vigadest ei õpita

Muusikasõprade meelehärmiks ei ole õppust võetud ka mullu veebruaris toimunud Sabatoni ja Accepti kontserdist, mis meelitas RLE kontsertklubi andmetel Kultuurikatlasse kohale 1550 inimest. Toona pidid paljud kontserdikülastajad elamusest ilma jääma, kuna saali õhutus vedas alt ja rahvamass blokeeris ka sissepääsu. «Kiirabi viis inimesi järjest minema. Paljud ei mahtunud saali, olid koridorides ning pidid lahkuma,» meenutas üks kontserdikülastaja toimunut Facebookis.

Kuigi seekord müüakse pileteid 150 võrra vähem, ei usu fännid, et see probleemi lahendab. «Sabatoni kogemuse põhjal võib teha järelduse, et need 100 inimest siia-sinna ei muuda kindlasti olukorda mugavamaks ega ohutumaks,» arvas üks kommenteerija. «Sabatonil oli treppidel ja koridorides juba umbes sama rahvahulk,» kirjutas teine.

Elu24 on ühendust võtnud ka Kultuurikatla esindajaga, ent pole vastust saanud.

Disturbed

Laulja David Draimani omapärase vokaali järgi tuntud bändi hittide hulka kuuluvad «Down with the Sickness», «Stupify», «Prayer», «Inside the Fire» jpt. Kollektiiv saabub Tallinnasse tuuri «Evolution» raames ning tegemist on Baltikumi ainsa kontserdiga.

Kaasakiskuvad riffid, äratuntavalt omapärane vokaal ja mässumeelne lüürika on kõik, mis iseloomustab Disturbedi loomingut. Bänd ilmus komeedina muusikaskeenele 2000. aastate alguses albumiga «The Sickness», mis juba ainuüksi USAs müüs rohkem kui 5 miljonit koopiat. Disturbed pälvis suure tähelepanu, kuna lisas hevimuusikasse modernset elektroonilist kõla.

Tänaseks on bänd välja andnud 7 täispikka albumit, millest neli on debüteerinud Billboard 200 tabelis kohal number 1. Viimane album «Evolution» nägi ilmavalgust tänavu 19. oktoobril.

Kuula ansambli Disturbed versiooni Simon & Garfunkeli igihaljast hitist «Sound of Silence»:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles