Hiinas saadeti rohkem kui 10 aastaks trellide taha homoerootilise romaani naisautor

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geipaar
Geipaar Foto: JCB Prod / PantherMedia /Scanpix

Hiina riigimeedia teatas 19. novembril, et naiskirjanik sai homoerootilise teose kirjutamise ja levitamise eest kümne ja poole aasta pikkuse vangistuse.

Liu Hu, kelle kirjanikunimi on Tianyi, kujutab oma teoses detailselt meeste, õpetaja ja üliõpilase vahelist seksi, kuid ka hellusmomente ja eneserahuldamist, teatab scmp.com.

Geipaar. Pilt on illustreeriv
Geipaar. Pilt on illustreeriv Foto: Dmitriy Shironosov / PantherMedia /Scanpix

Tianyi raamatust «Occupy» sai 2017. aastal kirjandushitt. Seda vaid internetis müügil olnud teost osteti 7000 eksemplari.

Hiina kohtu teatel sai kirjanik keelatud sisuga raamatu eest ebaseaduslikku sissetulekut 150 000 jüaani (18 000 eurot) ulatuses.  

Tianyle määratud pikk karistus ärritas hiinlasi, kes on sel teemal sotsiaalmeedias Weibos agaralt sõna võtnud. Nende arvates võrdustas kohus selle teose kirjutamise ja levitamise vägistamisega, kuna kirjanikule määrati sama pikk karistus kui tavaliselt määratakse vägistajatele.

Hiina seaduse kohaselt saab vägistajale määrata vastavalt ta kuriteo raskusastmele 3 – 10 aastase vabaduskaotuse.

Uudisteagentuuri AFP ja Hongkongi meedia teatel on kirjanikul palgatud advokaat ja ta kavatseb kohtuotsuse edasi kaevata.

Hiinlanna. Pilt on illustreeriv
Hiinlanna. Pilt on illustreeriv Foto: Leung Cho Pan / PantherMedia /Scanpix

Hiinas ei ole homoerootilised romaanid haruldus, vaid neid on internetis üsna palju. Hiina seadus sätestab, et inimestele, kes müüvad üle 5000 eksemplari homoerootilisi romaane ning teenivad sellega 10 000 jüaani (1200 eurot) või rohkem, saab esitada kriminaalsüüdistuse. 

Seadusest hoolimata on Hiinas homoerootilised armastuslood populaarsed. Hiina keeles on termin «funu», see tähistab naisi, kes on homoerootiliste romaanide fännid. 

Hiina valitsus on viimasel ajal hakanud aina aktiivsemalt võitlema ebaseadusliku kirjanduse vastu, mis võimude arvates ohustab rahvuslikku ühtsust ja mürgitab inimeste vaimu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles