Skandaalset räpparit Tekashi6ix9ine’i ähvardab eluaegne vangistus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räppar Tekashi 6ix9ine  esinemas 28. oktoobril 2018 New Jerseys Newarkis
Räppar Tekashi 6ix9ine esinemas 28. oktoobril 2018 New Jerseys Newarkis Foto: Walik Goshorn/MPI/Capital Pictures /Scanpix

USA prokuratuuri teatel võib kohus määrata räppar Tekashi6ix9ine’ile, kelle kodanikunimi on Daniel Hernandez, 32 aasta pikkuse kuni eluagese vangistuse.

Väljaande Rolling Stone teatel arreteeris politsei 22-aastase räppari 18. novembril New Yorgis ning teda süüdistatakse mitmetes kuritegudes, kaasa arvatud rahapesus, väljapressimistes, relvastatud röövis ja seotuses Nine Trey Bloods kuritegeliku grupeeringuga.

«Meie andmetel kuulub see muusik Bloodsi jõuku. Ta on osalenud selle jõugu mitmetes kuritegelikes aktsioonides,» kommenteeris süüdistusadvokaat Michael Longyear Hernandezele süüdistuste esitamist.

Räppar Tekashi 6ix9ine esinemas 28. oktoobril 2018 New Jerseys Newarkis
Räppar Tekashi 6ix9ine esinemas 28. oktoobril 2018 New Jerseys Newarkis Foto: Walik Goshorn/MPI/Capital Pictures /Scanpix

Hernandezi advokaat Lance Lazarro palus, et kohus lubaks ta kliendi kautsjoni vastu vabadusse ning ta annab oma passi kohtu kätte.

Lazarro eesmärgiks oli, et Hernendez maksab üks miljon dollarit kautsjoni ja ta oleks pandud koduaresti.

Kohus ei andnud kautsjonivõimalust ja Hernandez ootab kohut trellide taga. Kohtu selgituse kohaselt on tegemist julmi kuritegusid toime pannud isikuga, kes on seni ühiskonnale ohtlik. Räppari advokaadi teatel kavatsevad nad kohtu otsuse mitte teda kautsjoni vastu vabastada edasi kaevata.

Räppar Tekashi 6ix9ine, kodanikunimega Daniel Hernandez, esinemas septembris 2018 Itaalias Milanos
Räppar Tekashi 6ix9ine, kodanikunimega Daniel Hernandez, esinemas septembris 2018 Itaalias Milanos Foto: Luca Bruno / AP/Scanpix

Lisaks Hernandezile arreteeris New Yorgi politsei veel viis tema lähikondlast. Nendeks on ta endine mänedžer Shottie, kodanikunimega Kifano Jordan ning ihukaitsja Crippy, kelle kodanikunimi on Faheem Walter, ihukaitsja Ishi, kelle kodanikunimi on Jensel Butler, ihukaitsja Mel Murda, kelle kodanikunimi on Jamel Jones ja ihukaitsja Fu Banga, kelle kodanikunimi on Fuguan Lovick.

Kõiki neid süüdistatakse kuritegelikku gängi kuulumises, kuid ka mitmes narkokuriteos, kaasa arvatud heroiini, fentanüüli, ecstasy ja kanepi müümises.

Prokuröride sõnul uuris FBI nii Hernandezi kui ta kaaslaste tegevust viis aastat ja neil on nüüd piisavalt materjali, et nad kohtu alla anda.

Hernandezi advokaadi teatel ei ole ta klient otseselt Nine Trey Bloods grupeeringuga seotud, küll aga ta on suhelnud sinna kuuluvate inimestega. Hernandezi ja grupeeringusse kuulujate suhtlemine sai alguse ühel räppari kontserdil. Hiljem palkas räppar Kifano Jordani oma mänedžeriks ja teised mehed turvameesteks.

Hernandez vallandas nii mänedžeri kui turvamehed möödunud nädalal. Tema sõnul olid viis meest tema tagant varastama hakanud.

New Yorgi politsei teatel panid Nine Trey Bloods gängiliikmed relvastatud röövi toime selle aasta aprillis Time Square’il. Prokuröride andmetel langesid nimetatud gängi röövi ohvriks nendega konkureeriva gängi liikmed. Hernandez oli selles röövis autojuhiks ja ta võttis röövi videole.

New Yorgis Time Square'il selle aasta aprillis aset leidnud relvastatud rööv, milles osales ka Tekashi6ix9ine
New Yorgis Time Square'il selle aasta aprillis aset leidnud relvastatud rööv, milles osales ka Tekashi6ix9ine Foto: / AP/Scanpix

Septembris otsis politsei Hernandezi kodu läbi, liedes sealt apriilikuise röövi käigus viidud esemeid.

Hernandezi süüdistatakse samuti ebaseaduslike relvade omamises ja kahes tulistamises osalemises. Üks neist leidis aset ta kontserdi ajal Brookynis Barclay Centeris. Teises juhtumis tellis Hernandez salamõrvari, kes lasi tema käsul ühe inimese maha. Selle tõttu võidakse Hernandezile esitada veel süüdistus mõrva kavandamises.

USA meedia teatel võib Hernandez saada röövimises osalemise eest vähemalt seitsme aasta pikkuse vangistuse ning gängi kuulumise ja gängi koosseisus kuritegevusega tegelemise eest vähemalt 25 aasta pikkuse karistuse.

Politsei teatel oli Hernandezi elu ohus, kuna ta vallandas oma meeskonna. Ta tapmise vältimiseks nad arreteerisid ta.

Räppar Tekashi6ix9ine'i arreteerimine
Räppar Tekashi6ix9ine'i arreteerimine Foto: Walik Goshorn/MPI/Capital Pictures /Scanpix

Hernendezit süüdistati varem alaealise ärakasutamises oma esinemises ja tema seksualiseerimises. Kohus määras talle selle eest nelja aasta pikkuse tingimisi karistuse. Kohtu tingimuseks oli, et ta ei tohi midagi kuritegelikku toime panna ja peab gängist eemale hoidma. Prokuröride teatel eiras muusik seda tingimust, minnes vaid mõned tunnid pärats otsuse teatavaks tegemist gängiga kohtuma. Kuna ta rikkus tingimisi karistuse reegleid, siis ta võib saada reaalse nelja aasta pikkuse vangistuse.

Hernandez esines 2018. aasta augustis Soomes Weekend festivalil tapetud räppari XXXTentacioni asemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles