«Radari» tegijad selgitasid, miks nad saates LSD-d tarvitasid: keegi ei taha ju lugeda teatriarvustust inimeselt, kes pole etendust näinud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
radar rem homme.mpg
radar rem homme.mpg Foto: Pilt videost

Teispäevane «Radar» tõi osaluseksperimendina vaatajateni tehnoloogiamaailma südamest Silicon Valleyst Eestisse jõudnud trendi - töö juures LSD mikrodoosimine. Saate tegijad tahtsid enda peal proovida ja rahvale näidata, kas see ka mõjub.

«Radari» tegijatel oli mitmeid dilemmasid ja küsimusi, mis neid seda klippi tehes valdasid.

«Seisime ajakirjanikena silmitsi küsimusega, kas ja kuidas seda teemat käsitleda. Mis positsioonilt peaks meedia narkootikumide, praegusel juhul LSD tarvitamist kajastama? Kas peaks manitsema, kuigi endal puudub kogemus? Ja kas tuleks ajakirjanike positsioonilt piirduda vaid narkosurmade musta statistikaga ja paragrahvide vahendamisega?» seisan nende Facebookis antud selgituses.

Saate tegijad selgitavad, et nad ei tohi maailma läbi silmaklappide vaadata, vaid peavad ajakirjanikena kõigele avatud olema. 

«Me ei saa end pidada eesrindlikuks digiriigiks, kui samal ajal meie mõttemaailm Titanicu pardal seilab,» kirjutasid nad.

«Radar» teeb tööl LSD-d
«Radar» teeb tööl LSD-d Foto: Kuvatõmmis videost

«Keelud ja käsud ei otsusta, kuidas inimesed käituvad. Pakistanis on alkoholi tarbimine rangelt keelatud, ometi on iga neljas kinnipeetud autojuht alkoholijoobes,» tõid saate tegijad selgituseks.

Nad lisasid: «Lähtume oma töös põhimõttest, et keegi ei taha ju lugeda teatriarvustust inimeselt, kes pole etendust näinud. See tähendab, et peab olema teemas päriselt sees, et vahendada võimalikult objektiivset pilti nähtusest. Kui teeme persoonilugu kellegist, siis me lähme talle koju, veedame temaga koos päevi, et tuua vaatajateni võimalikult tõene pilt inimesest. Samamoodi tegutsesime ka oma viimases loos, kui otsustasime LSD mikrodoosimise väidetava tööd efektiivsemaks tegeva mõju omal nahal järele proovida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles