Indrek Tarand ei saa aru, mis Brüsseli lennujaamas toimub (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand.
Indrek Tarand. Foto: Tairo Lutter

Eesti ja Euroopa Liidu poliitik Indrek Tarand tegi Facebooki postituse, kus ta avaldas imestust Brüsseli lennujaama paigutatud installatsiooni üle. Poliitikul tekkisid mitmed küsimused, millele tema vastust leida ei suutnud.

Indrek Tarand esitas terve rea küsimusi, mille vastused oleksid talle kindlasti nii mõndagi selgitanud. «Mida arvata sihukesest installatsioonist Brüsseli lennujaamas? Kes on selle pannud? Migrandid? Või siinviibijad? On see see märk terroriteost või üldisem ebakindluse sümbol? Kas tegemist on jõulusõnumi ja algava advendiajaga või hoopis džihaadi kuulutusega? Kes vastutab? Kes viib läbi uurimise? Miks on ookeanid punased?» päris Tarand.

Aga selle asemel, et püüda nendele küsimustele vastuseid leida, tegi mees sääred. Sarnane installatsioon oli seal püsti ka eelmisel aastal.

Brüsselli lennujaama installatsioon eelmisel aastal.
Brüsselli lennujaama installatsioon eelmisel aastal. Foto: Aviation24

Vaevalt Euroopa Liidu südames olev Brüssel püüab jõuludekoratsioonide abil kohalikus lennujaamas poliitilist sõnumit esitada. Seda öeldes, ei tähenda, et seda just teha ei püüta. Pigem võiks öelda, et jõulukera värvilahendus on jõuludele omapäraselt värvikirev ning rõõmsameelne.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles