«Köögikubjas»: kogemus oli kohutav!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juha Rantanen
Juha Rantanen Foto: Rene Einberg

Kanal 2 ekraanil startis uus emotsionaalne tõsielusari «Köögikubjas», milles saab näha, kas kiratsevaid Eesti söögikohti, mis ähvardavad klientide nappuses pankrotti minna, on võimalik veel päästa.

Appi tuleb karm kuid õiglane «köögikubjas», soome tippkokk ja restorani-spetsialist Juha Rantanen, kes on nii Eestis kui Skandinaavias käivitanud loendamatu hulga edukaid söögikohti.

Juha üliprofessionaalsele pilgule ei jää miski varjatuks - ehkki iga söögikoha südameks on loomulikult köök ja hingeks maitsev toit, on äärmiselt olulised ka meeldiv teenindus, puhtus, maitsekas interjöör ja veel paljud muud esmapilgul kõrvalised pisiasjad. Köögikubjas Juha ei anna armu ei endale ega ka söögikoha personalile, sest kaalul on ettevõtte tulevik ja inimeste töökohad...

«Olen restoraniteadlane ja kokk - teinud seda tööd 30 aastat Soomes, Rootsis, Norras ja muidugi ka Eestis. Tunnen ära koha, kus on probleemid ja püüan neid kiirelt lahendada,» ütles Rantanen, kes on ära õppinud eesti keele.

«Püüame õpetada ka veidi tavaeestlast – klienti – kasutama oma õigusi söögikohas, olgu selleks külakõrts või restoran pealinnas. Sa ei lähe sinna ainult sööma, sul on õigus selle raha eest veel midagi saada. Seni, kuni ettevõtted ei saa aru, et nende äri põhineb kliendi heaolul, on jama majas,» selgitas Rantanen.

Esimene saade võttis pihtide vahele tuntud restorani Adavere Tuulik. Pool aastat tagasi võttis tuuliku rendile Rita, kelle unistuseks oli kohvikupidajaks saada, kuid kohvik kiratseb ja koht raha ei teeni.

Juha pettus pakutavas toidus ja teeninduses täielikult. Fetajuustusalat oli liiga soolane, lõhesupp osutus juustusupiks, liha oli kuiv ja halva rasvaga praetud ning soust oli mehe hinnagul täielik plöga.

«Kogemus oli kohutav!» tõdes Juha. «Asukoht on hiilgav, aga enne peab meeskond aru saama, mida teha on vaja.»

Järgmises saates selgub, kas Rantanen suudab Adavere kokad ja ettekandjad uue karmi töökorraldusega harjutada. Emotsioonid on laes, hääletoonid tõusevad ja mõneski silmas läigatab pisar. See kõik on siiski õilsa eesmärgi nimel - päästa söögikoht ähvardavast pankrotist ja säilitada inimestele nende töökoht.

«Köögikubjas» on Kanal 2 eetris neljapäeviti kell 20.00.

Sarja originaalformaat on Gordon Ramsay juhitud maailmakuulus «Kitchen Nightmares».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles