Grete Lõbu hakkab suusatajaks: ma kardan mäest alla lasta!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Lõbu.
Grete Lõbu. Foto: KRÕÕT TARKMEEL

«Ma kardan mäest alla lasta,» sõnab Eesti parim naissaatejuht Grete Lõbu. Kolme kuu pärast aga on olukord (loodetavasti) muutunud, sest igapäevaselt «Ringvaadet» juhtiv Lõbu alustab (suusa)treeningutega.

«Mulle meeldib õues liikuda ning vahel käin jooksmas. Suusatada ma aga ei oska, kuigi mulle lapsena tegelikult isegi meeldis suusatada,» ütleb Grete.

Grete sõnul on tal olnud nimekirjas mõned asjad, mida tahaks elus ära teha, kuid nende hulgas ei ole kunagi olnud ühtegi maratoni. «Ma tean, et väga paljudel inimestel on to-do listis maratoni läbimine. Ja siis ma hakkasin mõtlema, et äkki ma proovin siis ka. Et lihtsalt läbida ja vaadata uudishimuliku inimesena, mismoodi see käib, mida need inimesed sealt otsivad ja olla üks osa sellest rütmist ja hingamisest. Et aru saada rohkem ja mitte lõputult imestada, et «tõesti, jälle käisid? Miks sa lähed?»,» sõnab ta.

«Grete Lõbuga Suusatajaks» eesmärk on näidata, et ka väga tiheda töö- ja elugraafikuga inimesel on tahtmise korral võimalik leida aega enda keha ja vaimu eest hoolitsemiseks. Näidata, et ka kerge ja mõnus liikumine võib viia ikkagi mõne suure eesmärgi täitmiseni – näiteks Eestimaa talvisel laulupeol ehk Tartu Maratonil osalemiseni.

Järgnevate kuude jooksul saab veelgi selgemaks, et Tartu Maratoniks valmistumine ei pea olema mitte raske sportimine, vaid tõeline nauding liikumisest, elust ja loodusega koos olemisest.

Grete seiklusi teel suusatajaks saab jälgida Tartu Maratoni kanalites: FacebookYouTube ja Instagram.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles