Veganid tegid pulli: aktivistid sundisid liharestorani külastajaid surevate lehmade häälitsusi kuulama (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestiaktsioon Londonis ülemaailmsel veganite päeval. Pilt on illustreeriv.
Protestiaktsioon Londonis ülemaailmsel veganite päeval. Pilt on illustreeriv. Foto: Reuters / Scanpix

Inglismaal Brightonis hõivasid liharestorani veganaktivistid, kes lasid einetajatel kuulata surevate lehmade häälitsusi ning nõudsid, et söögiriistad käest pandaks.

Inglismaa kuurortlinnas Brightonis sattus veganite rünnaku alla brasiiliapärane liharestoran, mille külastajaid sunniti kuulama, kuidas lehmi farmides tapetakse. Aktivistid siltidega «See pole söök, vaid vägivald» käskisid restoranikülastajatel söögiriistad käest panna ja liha söömine lõpetada, vahendas Metro.

Protest jäi aga lühikeseks, kuna veganid vilistati välja ning üks einetaja hõikus isegi lehma kombel «muu», et aktiviste naeruvääristada. Kuigi veganid pidasid loomade kaitseks sütitava kõne ning lasid kuulata tapamajas salvestatud lindistust, jätkasid restoranikülastajad rahus söömist.

Veganaktivistid olid restoranis umbes 20 minutit, kuni nad lõpuks einetajate hõigete saatel ise lahkusid. Restorani juhi sõnul kutsuti küll politsei, kuid nad ei tulnud kohale.

Aktsioonis osalenud aktivistid kuuluvad protestigruppi Direct Action Everywhere, mis on varem sihikule võtnud nii restorane kui toidupoode, kus lihatooteid müüakse. Grupp loodi 2013. aastal Ameerikas, kuid on nüüdseks kogunud hulga liikmeid ka brittide seas.

Grupi esindaja sõnul ei saa inimesed enam kõrvale hiilida valust ja kannatustest, mida põhjustame. «Ajal, mil kogu maailm kannatab ulatuslike keskkonnaprobleemide all, mille on suuresti põhjustanud meie jätkusuutmatud ja ebaeetilised toitumisharjumused, on oluline, et jätaksime isekuse kõrvale ja aktsepteeriksime, et oleme kõik ühendatud, me kõik oleme loomad,» ütles esindaja.

Vaata videost, kuidas sündmus täpsemalt aset leidis:

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles