Näitleja Amanda Bynes räägib narkootikumide põhjustatud psühhoosist ning plaanib näitlemise juurde naasta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Actress Amanda Bynes "Living Proof" esilinastusel 2008. aastal.
Actress Amanda Bynes "Living Proof" esilinastusel 2008. aastal. Foto: Peter Kramer / AP

Tänaseks narkootikumidest puhas Amanda Bynes räägib esmakordselt, kuidas roll filmis "Easy A" narkootikumide kuritarvitamiseni viis, kirjutab Mirror.

USA näitleja Amanda Bynes (32) sai kuulsaks 1990. aastal telekanalil Nickelodeon sarjades «All that» ja «The Amanda Show». Hiljem tegi ta kaasa filmides «What A Girl Wants», «She's The Man» ja «Hairspray». Enne narkootikumidest põhjustatud allakäigutreppi, oli ta üks kuumimaid Hollywoodi talente.

Endise lapsstraari avalik kokkuvarisemine 2013. aastal oli narkootikumide põhjustatud psühhoosi tulemus. Bynes on narkojoobe-seisundis tehtud rumaluste tõttu korduvalt sattunud võimudega pahuksisse, näiteks on teda karistatud joobes juhtimise ning marihuaana omamise eest.

Praeguseks narkootikumidest puhas rääkis esimest korda avameelselt kanepi, ecstasy ja amfetamiini kasutamisest, mis tema kummalist käitumist põhjustasid.

«Kui ma narkootikume ei kasutanud, olin ma tavapärane ning mõistsin kohe, mida olin teinud - ma tundsin, nagu oleksid tulnukad mu keha vallutanud,» meenutab näitleja. «See on nii veider tunne. Ausalt, minu käitumine oli narkootikumidest põhjustatud.»

Bynes rääkis, et esimene kogemus narkootikumidega tuli peale marihuaanaga eksperimenteerimist. Peale seda hakkas ta tarvitama amfetamiini nind ecstasy't. «Ma proovisin kokaiini kolm korda, kuid ma ei saanud sellest kaifi. Mulle ei meeldinud see kunagi. Kuid kahtlemata kuritarvitasin ma Adderalli,» lisas ta.

Adderalli kasutas ta aktiivsus- ja tähelepanuhäire ravimiseks. Näitleja on ise tunnistanud, et Adderall mängis suurt rolli tema käitumises filmi «Hall Pass» filmimise ajal 2010. aasta kevadel, kui inimesed hakkasid märkama Bynesi tavapäratut käitumist.

Näitleja tunnistas, et murdepunkt toimus 2010. aastal peale enda nägemist filmis «Easy A». «Ma ei suutnud taluda oma väljanägemist ja näitlemist filmis. Ma olin täielikult veendunud peale seda, et pean lõpetama näitlemise,» rääkis Bynes.

Peale Twitteris avalikustatud uudist, hakkas Bynes aega veetma lohakas seltskonnas ning isoleeris end maailmast. «Ma sattusin oma sõltuvuse küüsi ning sellest sai minu jaoks tume ning kurb maailm,» kirjeldab lapsstaar allakäigutreppi.

Näitlejanna Amanda Bynes New Yorkis kohtusse jõudmas aastal 2013.
Näitlejanna Amanda Bynes New Yorkis kohtusse jõudmas aastal 2013. Foto: LUCAS JACKSON / REUTERS

Nüüdseks on näitleja narkootikumidest puhas ning mustad päevad on seljatatud. 

Bynes on omandanud ülikoolikraadi Fashion Institute of Design and Merchandising-us Los Angeleses ning soovib naasta tagasi näitlemise juurde.

«Eksperimenteerimise päevad on ammu möödas. Ma pole kurb selle tõttu ja ma ei igatse seda, sest ma tunnen väga piinlikust, kuidas need ained mind käituma panid.»

Täispikka intervjuud loe ajakirjast Paper.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles