Video: korvpalluri kasvu härjast Püksikud saaks üle 4000 hamburgerikotleti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia suurima härja Knickersi kõrgus on 194 sentimeetrit
Austraalia suurima härja Knickersi kõrgus on 194 sentimeetrit Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Austraalia lääneosa Margaret Riveri farmis elav mustvalge Knickers on sealne suurim härg, olles samas maailma üks suurematest härgadest.

ABC News teatel on selle härja kõrgus 194 sentimeetrit, seega on ta umbes sama pikk kui USA endine staarkorvpallur Michael Jordan, kelle pikkus on 198 sentimeetrit.

Chicago Bullsi mängija Michael Jordan 1988. aastal
Chicago Bullsi mängija Michael Jordan 1988. aastal Foto: JOHN SWART / AP/Scanpix

Omaniku Geoff Pearsoni sõnul  kaalub Kinickers umbes 1400 kilogrammi, olles teistest holsteini tõugu härgadest märgatavalt suurem ja kaaludes rohkem kui Mini Cooper.

Mini Cooper
Mini Cooper Foto: / AP/Scanpix

Lihaekspertide hinnangul saaks sellest härjast rohkem kui 4000 hamburgerikotletti. Omaniku sõnul kasvas see härg liiga suureks, et teda saaks tavalisel viisil tapamajas tappa ja seega jääb ta elama.

Loomaarst Rupert Mothersole teatas, et selle härja ebatavalise suuruse taga võivad olla geenimutatsioon, hormoonaalne tasakaalutus  või kastreerimisega seotud muutused organismis. Selle kinnitamiseks tuleks Knickersit uurida ja talle DNA-test teha.

Farmer Geoff Pearsoni sõnul on Kinickers mõnes mõttes nagu karjakoer, sest lehmad kardavad nii suurt härga ja alluvad tema käskudele.

«Knickers on karjajuht. Ta suunab lehmad karjamaale ja toob nad ka tagasi. Kui härg hakkab liikuma, lähevad lehmad kaasa,» selgitas omanik.

Mustvalge Knickers on Austraalia suurim härg
Mustvalge Knickers on Austraalia suurim härg Foto: / AP/Scanpix

Pearsoni sõnul sai suur härg nimeks Knickers (püksikud) tänu härjale Bra (rinnahoidja), sest need kaks härga on sõbrad.

Guinnessi rekordite raamatu andmetel on maailma suurim elusolev härg Itaalia chianina tõugu Bellino, kelle kõrguseks mõõdeti 2010 natuke üle kahe meetri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles