Galerii: Oh jõuluaeg! Pisikesed muusikasõbrad said nautida aasta esimest jõulukontserti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Kumu auditooriumis festivali Jõulujazz 2018 perekontsert, kus vahva kavaga astusid noorte melomaanide ette Sandra ja Jalmar Vabarna.

Pikalt eesti etnomuusikas tegutsenud Sandra ja Jalmar Vabarna on viimastel aastatel nii kodu- kui välismaal laineid löönud folkiva supergrupiga Trad.Attack! Nende suurejooneline plaan esineda igas maailma riigis on ansambli viinud juba paljudesse maailma nurkadesse, kus levitada eestimaist folksõnumit. Muusikutepaari kontserdil sai kuulda nii reisimisel kui ka perekeskis sündinud humoorikaid ja värvikaid lugusid, toeks kitarr ja eesti rahvapillid.

Jõulujazz jätkub täna kell 20:00 Kumu auditooriumis Suurbritannia jazztrio Phronesis kontserdiga. Maailma põnevamate ja dünaamilisemate jazztriode hulka liigitatud anglo-skandinaavia kolmik Phronesis on kogunud kuulsust ja haaranud kuulajate meeli pööraste ülesastumistega. 2005. aastal loodud trio moodustavad briti pianist Ivo Neame, taani kontrabassist Jasper Høiby ja norra trummar Anton Eger.

Festival Jõulujazz 2018 toob kuulajateni 28. novembrist kuni 14. detsembrini 19 kontserti ning jõuab lisaks Tallinnale veel Tartusse, Pärnusse, Viljandisse ja Haapsallu. Jõulujazzi peaesinejad Ameerika vokaaljazzi absoluutsesse tippu kuuluv Lizz Wright ja Portugali tundeline laulja-laulukirjutaja Salvador Sobral. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles