Kas teadsid? Neid populaarseid turismiatraktsioone ei tohi tegelikult pildistada (5)

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Panime news.com.au abil kokku nimekirja tuntud turismiatraktsioonidest, mille pildistamine on keelatud või lubatud vaid mööndustega.

Eiffeli torn öösel
Eiffeli torn on Pariisi tuntuim ehitis ja ühtlasi ka populaarseim turismiatraktsioon, kuid kõik, kes on torni pildistanud öösel ja jaganud seda pilti näiteks sotsiaalmeedias, on sellega rikkunud seadust. Nimelt kehtib autoriõigus autori kogu eluea jooksul ja ka 70 aastat pärast tema surma. Arhitekt Gustave Eiffel suri küll juba 1923. aastal, kuid torni projektorid ja tuled paigaldas Pierre Bideau alles 1985. aastal, mistõttu neid kaitseb endiselt autoriõiguse seadus. Kui soovid Eiffeli torni pildistada öösel ja seda pilti ka levitada, pead esmalt torni haldajalt luba küsima.

Golden Gai piirkond Tokyos
Golden Gai piirkond on populaarne koht, kus Tokyo ööelu nautida. Piirkonnas asub umbes 200 baari, millest mõni on nii väike, et sinna mahub vaid viis inimest. Pildistamine on piirkonnas aga rangelt keelatud.

Sixtuse kabel 
Pildistamine ja filmimine on Sixtuse kabelis keelatud. Kui siiski riski võtad ja valvurile vahele jääd, võib ta sind sundida jäädvustatut kustutama. Enamik inimesi arvab, et pildistamine on keelatud seetõttu, et see võib väärtuslikke kunstiteoseid kahjustada, kuid tegelik põhjus seisnes vähemalt mõni aeg tagasi hoopis selles, et pildistamis- ja filmimisõigus kuulus eksklusiivselt ühele Jaapani telefirmale.

Teised kuulsad turismiatraktsioonid, mida ei tohi pildistada:

  • Westminster Abbey siseruumid
  • Taj Mahali siseruumid
  • Kuningate org Egiptuses
  • Rosslyni kabeli siseruumid
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles