8-aastane juutuuber teenis mänguasjade katsetamisega 22 miljonit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksa-aastane juutuuber Ryan
Kaheksa-aastane juutuuber Ryan Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Youtube’i selle aasta enim teeniv staar on kaheksa-aastane poiss, kes katsetab ja tutvustab mänguasju. Tema sissetulek on 22 miljonit dollarit (19 miljonit eurot). 

Ryan Toys Review videod jõuavad Youtube’i peaaegu iga päev, kõige värskem video on üles pandud täna, 4. detsembril 2018.

Majandusväljaande Forbes andmetel on poisi teenistus võrreldes möödunud aastaga kasvanud kaks korda.

Ryan andis kanalile NBC intrevjuu, milles selgitas, miks ta videod nii populaarsed on.

«Ma oskan esineda ja mu videod on naljakad. Ja sellest piisab,» lausus poiss.

Kaheksa-aastane juutuuber Ryan
Kaheksa-aastane juutuuber Ryan Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ryani vanemad käivitasid Youtube’is Ryan Toys Review kanali 2015. aasta märtsis. Selles kanalis on Ryani mänguasjavideoid vaadatud 26 miljardil korral ja kanalil on 17,3 miljonit jälgijat.

Forbesi andmete on poisi teenitud 22 miljonist dollarist üks miljon dollarit reklaamide eest ja ülejäänud 21 miljonit dollarit on sponsorraha.

Ryani videodes nähtavad mänguasjad on nii populaarsed, et need ostetakse poodidest ja e-kauplustest kiiresti ära.

Selle aasta augustis hakkasid Walmarti ostukeskused müüma mänguasju ja rõivad kaubamärgiga Ryan’s World. Nende toodete reklaamvideol on näha, kuidas Ryan ja ta vanemad otsivad Walmarti poes Ryan’s World asju. Kolme kuuga vaadati seda videot 14 miljonit korda.

Walmartis müüdavad Ryani nime kandvad kaubad suurendavad veelgi poisi ja ta vanemate sissetulekut.

Kuna Ryan on alaealine, siis läheb osa ta teenitavast raha pangaarvele ja ta saab selle raha kätte täisealiseks saades. Ülejäänud summa on pere otstarbeks.

Rahateenimisprojektis osalevad ka Ryani kaksikõed, keda näeb Ryan Toys Review kanali lisakanali Ryan’s Family Review videodes.

Sealne üks populaarsemaid videoid on «Top 10 Science Experiments you can do at home for kids» (Kümme teaduseksperimenti, mida saad kodus koos lastega teha) ja seda on vaadatud 26 miljonit korda.

Minecrafti mängija Daniel Middleton, kes oli 2017. aastal Youtube’i enimteeniv staar, on sel aastal oma 18,5 miljoni dollariga nejandal kohal.

Juutuuber Jake Paul liikus aga kuus kohta ülespoole, olles nüüd Ryani järel teine.

21-aastase Pauli karjäär sai alguse 2013. aasta septembris, kui ta postitas mikro videoteenusesse Vine videoid. Kui Vine suleti, oli Paulil 5,3 miljonit jälgijat ja tema videoid oli vaadatud kaks miljardit korda. Hiljem sai temast Disney staar ja ta paneb nüüd oma Youtube’i kanalisse muusikavideoid. Ta teenis sel aastal 21,5 miljonit dollarit.

Jake Pauli vend Logan Paul aga kukkus selle aasta juutuuberite edetabelis kümnendale kohale, teenides 14,5 miljonit dollarit. Samas on see kolm miljonit dollarit rohkem kui 2017. aastal.

Logan Paul 2017
Logan Paul 2017 Foto: MARK RALSTON / AFP/Scanpix

Logan Paul vabandas aasta alguses, et näitas oma videos Jaapani võimalikku enesetapuohvrit.

Selle aasta juutuuberite seas on kolmandal kohal ilublogija Dude Perfect, kes teenis 20 miljonit dollarit.

Enim teenivate juutuuberite esikümnesse mahuvad veel Jeffree Star 18 miljonit dollarit, Markiplier 17,5 miljonit dollarit, Evan Fong 17 miljonit dollarit, PewDiePie 17 miljonit dollarit ja Jacksepticeye 15 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles