Video: USA ekspresident George W Bush kostitas matusel eksesileedi Michelle Obamat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk, mil  ekspresident George W Bush andis eksesileedile Michelle Obamale kommi
Hetk, mil ekspresident George W Bush andis eksesileedile Michelle Obamale kommi Foto: Kevin Lamarque / Reuters/Scanpix

USA endine president George W Bush ja eksesileedi Michelle Obama kohtusid 5. detsembril  Washingtonis ekspresidendi George H W Bushi matusel.

Juba septembris, kui toimus senaator John McCaini matus, nähti George W Bushi tegemas midagi kummalist ja nüüd see kordus, teatab cnn.com.

Ekspresident Barack Obama, ta naine Michelle Obama, endine asepresident Al Gore ja ekspresident George W. Bush 1. septembril 2018 senaator John McCaini matusel
Ekspresident Barack Obama, ta naine Michelle Obama, endine asepresident Al Gore ja ekspresident George W. Bush 1. septembril 2018 senaator John McCaini matusel Foto: Mark Wilson / AFP/Scanpix

McCaini matusel võttis George W Bush oma naiselt Laura Bushilt kommi ja andis selle ta kõrval istunud Michelle Obamale, kes oli sellest üllatunud, kuid siis hakkas naerma.

Sama kordus ka 5. detsembri matusel, kus George W Bush ja Michelle Obama taas kokku puutusid. Ka siis andis Bush Obamale kommi, see samm pani eksesileedi taas naerma.

Bushide pere saabus Washingtonis asuvasse rahvuslikku katedraali, kus George H W Bushi riiklik matusetseremoonia toimus, enne kirstu. George W Bush ja ta naine läksid kätlema praegust USA presidenti Donald Trumpi ning eelnenud presidente, Barack Obamat, Bill Clintonit ja Jimmy Carterit ning nende abikaasasid.

USA endine president George W Bush kätles oma isa matusel USA presidenti Donald Trumpi ja esileedit Melania Trumpi ning teisi endisi presidente ja nende kaasasid
USA endine president George W Bush kätles oma isa matusel USA presidenti Donald Trumpi ja esileedit Melania Trumpi ning teisi endisi presidente ja nende kaasasid Foto: Kevin Lamarque / Reuters/Scanpix

Videolt on näha, et George W Bush võttis enne kätlemist vasaku käega midagi pintsaku taskust. Ajakirjanike andmetel oli see komm.

Kui Bush jõuds Michelle Obamani, andis ta naisele parema käega kätt, pihus komm, mille ta sujuvalt proua Obama pihku pani. Videolt ja fotodelt on näha, et hoolimata kurvast sündmusest, pani see žest Michelle Obama naerma.

Hetk, mil ekspresident George W Bush andis eksesileedile Michelle Obamale kommi
Hetk, mil ekspresident George W Bush andis eksesileedile Michelle Obamale kommi Foto: Kevin Lamarque / Reuters/Scanpix

Michelle Obama selgitas pärast senaator McCaini matuseid kanalile NBC antud intervjuus, mida George W Bush talle andis.

«Oleme protokolli ja reeglite tõttu igavesti kokku määratud. Kõikidel ametlikel sündmustel pannakse meid istuma üksteise kõrvale. Seega on George W Bush mu «kuriteokaaslane» kõikidel sündmustel, kus endised juhid koos on,» lausus proua Obama siis.

Obama lisas, et George W Bushil on alati mõni nali või asi varuks, mis tõsist olukorda helgemaks muudab.

George W Bush ei jätnud seda võimalust kasutamata ka oma isa matusel ja üritas kommi abil «kuriteokaaslase» tuju tõsta.

Vasakult: USA president Donald Trump, esileedi Melania Trump, endine president Barack Obama, eksesileedi Michelle Obama, ekspresident Bill Clinton ja eksesileedi Hillary Clinton ning endine president Jimmy Carter ja eksesileedi Rosalynn Carter USA endise presidendi George H W Bushi matusel 5. detsembril 2018 Washingtoni katedraalis
Vasakult: USA president Donald Trump, esileedi Melania Trump, endine president Barack Obama, eksesileedi Michelle Obama, ekspresident Bill Clinton ja eksesileedi Hillary Clinton ning endine president Jimmy Carter ja eksesileedi Rosalynn Carter USA endise presidendi George H W Bushi matusel 5. detsembril 2018 Washingtoni katedraalis Foto: Alex Brandon / AP/Scanpix

George W Bush pidas oma isa George H W Bushi matusel kõne, milles kiitis teda nii isa kui presidendina, pikkides jutu sisse ka nalju. 

George W. Bush pidamas oma isa George H W Bushi matusel kõnet
George W. Bush pidamas oma isa George H W Bushi matusel kõnet Foto: Pool / Reuters/Scanpix

George Walker Bush ( sündinud 6. juulil 1946 New Havenis Connecticuti osariigis) on Ameerika Ühendriikide poliitik, kes oli1995–2000 Texase osariigi 46. kuberner ja 2001–2009 Ameerika Ühendriikide 43. president.

Ta astus presidendiametisse 20. jaanuaril 2001 ning valiti 2004. aastal teiseks ametiajaks, mis lõppes 20. jaanuaril 2009, kui ametisse vannutati Barack Obama.

Michelle LaVaughn Robinson Obama (sündinud 17. jaanuaril 1964 Chicagos) on Ameerika Ühendriikide ekspresident Barack Obama abikaasa.

Ta oli esileedi 20. jaanuarist 2009 kuni 20. jaanuarini 2017.

Michelle Obama esinemas 2015. aastal
Michelle Obama esinemas 2015. aastal Foto: Stefan Rousseau / PA Wire/PA Images/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles