Selgusid Eesti Muusikaauhindade õhtujuhid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Muusikaauhindade õhtujuhid on Lepatriinu ehk Triinu Paomets ja Reigo Ahven.
Eesti Muusikaauhindade õhtujuhid on Lepatriinu ehk Triinu Paomets ja Reigo Ahven. Foto: Kalle Veesaar

24. jaanuaril Saku suurhallis toimuva Eesti muusikamaailma suursündmuse õhtujuhid on selgunud. Eesti Muusikaauhinnad 2019 galaõhtu toovad publikuni lauljanna Triinu «Lepatriinu» Paomets ja trummar Reigo Ahven.

Kui Ahvena jaoks on suurel laval õhtujuhtimise kogemus tuttav, siis Lepatriinule on Eesti Muusikaauhinnad 2019 esimene niivõrd suur õhtujuhi roll. «See on minu jaoks täiesti esmakordne kogemus,» sõnas lauljanna ja lisas: «Ma olin väga üllatunud, kui see pakkumine mulle tuli ja ma olen tõesti väga elevil.»

Lepatriinu tunnistas, et pikka mõtlemist tal pakkumise saabudes vaja ei läinud. «Ma ei kõhelnud üldse. Mul oli väga hea meel ja olin kohe valmis oma jah-sõna andma,» kinnitas ta.

Üks Eesti Muusikaauhindade õhtujuhtidest on Lepatriinu ehk Triinu Paomets.
Üks Eesti Muusikaauhindade õhtujuhtidest on Lepatriinu ehk Triinu Paomets. Foto: Lepatriinu / Promofoto

Ka Ahvenast õhkub vaid positiivset meelt. «Ma olen viimasel paaril aastal saanud õhtujuhtimist ja laval rääkimist harjutada ja mulle väga meeldib, eriti publikuga suhtlemise moment. See on alati natukene ennustamatu ja see ongi eesootava juures kõige põnevam,» lausus Ahven.

Ahven ei ole kitsi ka kiitusega korraldusmeeskonna aadressil. «Tegemist on kõige ambitsioonikama ja ägedama tiimiga, keda Eestist leida. See on väga lahe, et mina saan hüpata juba õlitatud vaguni pardale, see on tõeline luksus,» kiitis Ahven.

Kiidusõnu jagub Ahvenal ka kaasõhtujuhi osas: «Ma langen nüüd klišee lõksu, aga kui Triinut poleks olemas, siis peaks keegi ta välja mõtlema. Meil on just sellist katalüsaatorit vaja, seda Eestis üldiselt, rääkimata meie saatest.»

Ka Lepatriinu ei ole lavapartneri kiitmisel tagasihoidlik. «Mul on meeletult hea meel, et just Reigo on siin see teine pool. Me oleme ühel lainepikkusel ja meil on hea sünergia. Ma ei tunne, et mina pean kedagi vedama või et keegi peab mind vedama. See toimib hästi,» kinnitas Lepatriinu.

Kui rääkida õhtujuhte eesootavatest väljakutsetest, siis Ahvenale omaselt kõlab ka siin krutskeid täis vastus. «Käsikirjast kinnipidamine,» ütles mees muigega.

Eesti Muusikaauhindade õhtujuht on trummar Reigo Ahven. Pilt on tehtud Tallinnas Tatari tänava klubis Philly Joe's.
Eesti Muusikaauhindade õhtujuht on trummar Reigo Ahven. Pilt on tehtud Tallinnas Tatari tänava klubis Philly Joe's. Foto: Rene Jakobson

Mõlemad saatejuhid said tunnustust ka tänavuse Eesti Muusikaauhindade gala raames. Reigo Ahven Trio album «Remember» võidutses aasta jazzalbumi kategoorias, Lepatriinu pälvis nominatsioonid nii aasta debüütalbumi kui ka aasta alternatiiv/indie albumi kategooriates.

Ahvena ja Paometsa sõnul aitavad just sellised tunnustused avada uksi ja pugeda publiku südamesse. «Iga muusik vajab seda. Juba see, kui oled seal nomineeritud, annab väga hea enesetunde. Sel aastal olin esmakordselt ka ise nomineeritud ja ma olin üllatunud ning tänulik selle üle. See tõepoolest annab suure tänutunde, et keegi on märganud seda tööd, mida artist teeb,» kirjeldas Lepatriinu.

Ka Ahven nõustus, et tunnustust on muusikule vaja. «On keeruline olla näiteks väljaspool Eestit tõsiseltvõetav, kui sind pole oma koduriigiski märgatud. Teisalt annab nominatsioon võimaluse jõuda oma loominguga publikuni. Eesti Muusikaauhinnad aitavad artisti esile tõsta,» sõnas Ahven.

Eesti Muusikaauhinnad 2019 toimuvad 24. jaanuaril Saku suurhallis. Kokku jagatakse Eesti muusikamaailma ihaldatumaid auhindu 17 kategoorias.

Tänase seisuga on korraldajad välja kuulutanud ka esimesed kolm esinejat, kelleks on Ewert and The Two Dragons, Lenna ja Uudo Sepp. Piletid on müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles