Briti pensionärid vedasid ristluslaeval kokaiini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakas paar. Pilt on illustreeriv
Eakas paar. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Portugali politsei arreteeris ristluslaeval Marco Polo kaks briti pensionäri, kes vedasid laeval kahe miljoni naela (2,2 miljonit eurot) väärtuses kokaiini.

72-aastane mees ja 70-aastane naine on varem mitmel korral firma Cruise & Maritime Voyages laevadega kruiisidel käinud, teatab telegraph.co.uk.

Paar arreteeriti 4. detsembril erariietes politseinike poolt kui laev Marco Polo saabus Kariibi merelt Lissaboni kruiisilaevade sadamasse. 

Paari kajuti läbiotsimisel leiti üheksa kilogrammi kokaiini, mille väärtus on umbes kaks miljonit naela.

5. detsembril Lissabonis kohtu ette astunud mees ja naine olid Kariibi mere ristluse eest maksnud 3000 naela (3300 eurot).

«Tegemist on pensionil paariga, kellel on Ühendkuningriigi kodakondsus, kuid nad ei ela oma päritoluriigis, vaid ühes teises Euroopa riigis. Kuna juhtumi uurimine käib, siis me ei saa avalikustada, millises riigis nad elavad. Nad arreteeriti 4.detsembril. Teadsime, kes nad on, kus nad on ja millega tegelevad, sest olime neid mõnda aega jälginud,» selgitas Portugali politsei narkooperatsiooni juht Vitor Ananais.

Ta lisas, et briti paaril oli kaks võltspõhjaga kohvrit, kuhu Kariibidelt toodud kokaiin peidetud oli.

Kokaiin. Pilt on illustreeriv
Kokaiin. Pilt on illustreeriv Foto: SWNS.com /Scanpix

«Meie andmetel sai paar kokaiini mõnelt Kariibi mere saarelt, kus laev vahepeatuse tegi. Kokaiini algkoht on kindlaks tegemisel,» laususu narkopolitseinik.

Naine on eeluurimise ajal Lissaboni lähedases Tires asuvas naistevanglas, mees on Lissaboni vanglas.

«See paar ei paistnud teiste kruiisireisjate seas silma, sest sel kruiisil oli enamik inimesi pensionärid. Nad reisisid kahekesi ja ei suhelnud eriti teiste reisijatega. Nad ei ole seni politseile öelnud, kust nad kokaiini said,» jätkas politsenik.

Kruiisifirma Cruise & Maritime Voyages esindaja kinnitas, et Portugali politsei arreteeris Marco Polo ristluslaeval kaks britis reisijat, kelle kajutist leiti narkootikumi.

Kruiisilaev Marco Polo
Kruiisilaev Marco Polo Foto: Royal Norwegian Air Force / AP/Scanpix

«Teeme selles juhtumis koostööd politseiga. Pardal oli 610 reisijat ja 294 meeskonnaliiget. Marco Polo seilas Portugalist Lissabonist edasi Londoni kruiisilaevade terminali, mis asub Tillburys, jõudes sinna 8. detsembril. Meie firma ei tolereeri oma laevadel kriminaalset ja ühiskonnavastast tegevust,» teatas esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles