Pildid: Saksa linna tänaval voolas šokolaad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa lääneosas Westönnenis voolas tänaval šokolaad
Saksamaa lääneosas Westönnenis voolas tänaval šokolaad Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS/Scanpix

Saksamaa lääneosas, Dormundi lähedases Westönnenis oli näha «jõuluimet», sest kohalikust DreiMeister maiustustetehasest lekkis mitu tonni vedelat šokolaadi tänavale.

Kohalik meedia ristis selle Willy Wonka juhtumiks, olles viide 1971. aasta muusikalisele linateosele «Willy Wonka ja šokolaadivabrik» ning 2005. aasta filmile «Charlie ja šokolaadivabrik», teatab theguardian.com.

Kaader 1971. aasta filmist «Willy Wonka ja šokolaadivabrik». Pildil Roy Kinnear ja Gene Wilder (paremal)
Kaader 1971. aasta filmist «Willy Wonka ja šokolaadivabrik». Pildil Roy Kinnear ja Gene Wilder (paremal) Foto: Rights Managed / DAVID L WOLPER PRODUCTIONS / Ron/Scanpix
2005. aasta film «Charlie ja šokolaadivabrik». Johnny Depp Willy Wonkana, Freddie Highmore Charliena ja David Kelly vanaisa Joena
2005. aasta film «Charlie ja šokolaadivabrik». Johnny Depp Willy Wonkana, Freddie Highmore Charliena ja David Kelly vanaisa Joena Foto: Rights Managed / © 2005 WARNER BROS. ENTERTA/Scanpix

Väljaanne Söster Anzeuger teatas, et maiustustvabrikus leidis aset tehniline rike, mille tõttu suurtes säilitusanumates olnud šokolaad voolas vabriku põrandale ja hoonest välja.

Kuna välisõhk oli 10.detsembri õhtul, mil see juhtum aset leidis, paar miinuskraadi, siis hangus šokolaad kiiresti.

Saksamaa lääneosas Westönnenis voolas tänaval šokolaad
Saksamaa lääneosas Westönnenis voolas tänaval šokolaad Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS/Scanpix

Sündmuskohale saabus umbes 25 tuletõrjujat, kes kasutasid kuuma vett, tuld ja labidaid, et maius tänavalt kätte saada. Kokku kühveldatud šokolaad viidi prügimäele.

Tuletõrjujad eemaldamas Saksamaa lääneosas Westönnenis maiustustevabrikust tänavale voolanud šokolaadi
Tuletõrjujad eemaldamas Saksamaa lääneosas Westönnenis maiustustevabrikust tänavale voolanud šokolaadi Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS/Scanpix

DreiMeister maiustustefirma juht Markus Luckey sõnas meediale, et nad kontrollivad üle säilitusanumad, millest šokolaad välja voolas ja vajadusel parandavad. Vabrik peaks šokolaadi tootmisega jätkama nädala teises pooles.

«Kui see šokolaadileke oleks olnud jõuludele veelgi lähemal ajal, oleks see meie jaoks olnud katastroof, sest siis oleks suur osa tellimustest jäänud täitmata,» lisas juht.

Saksa maiustustevabrikus toodetavad šokolaadist jõuluvanad
Saksa maiustustevabrikus toodetavad šokolaadist jõuluvanad Foto: Yegor Aleyev / Yegor Aleyev/TASS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles