Jazz-metaliga tuntuks saanud Norra bänd Shining esitleb Tallinnas uut rokkivat albumit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra metalbänd Shining esitleb uut albumit "Animal".
Norra metalbänd Shining esitleb uut albumit "Animal". Foto: Promopilt

Norra rokkbänd Shining jõuab 10. veebruaril Euroopa tuuri raames Tallinna klubisse Tapper esitlema oma uut albumit «Animal». Kontserdi korraldab Damn.Loud.

Võid näha teda puhumas tuld läbi saksofoni koos endise Megadethi kitarrilegendiga Marty Friedmaniga, kütmas soolosid Taani big bandis Blood Sweat Drum 'n' Bass, klahvide taga legendaarses Norra black metal bändis Emperor või hoopiski mäletada teda Norra electro-jazz ansambli Jaga Jazzist helilooja ja flöödimängijana – just nii mitmekülgne tegelane on bändi Shining hing – eestvedaja, laulja, kitarrist, saksofonimängija ja lugudekirjutaja - Jørgen Munkeby, kui loetleda vaid mõned ta tegemised.

Shining ise, olles 1999 alustanud hoopiski esoteerilise ja mõistatusliku left-field jazz-bändina, vallutas jõuliselt kuulajate ning kriitikute tähelepanu «blackjazz» seeria albumitega, kus varasem jazzikogemus kõlab täpselt parajalt veidralt ekstreem-metalis.

Albumid «Blackjazz», «One One One» ning «International Blackjazz Society» kirjutasid bändi kindlasti metalmuusika ajalukku, samas kõnetasid laiemalt obskuursema ning pahelisema poole avant-garde muusika kuulajaid.

Nüüd, äsja oktoobris avaldatud tuliuue albumiga «Animal», on Shining teinud taaskord peadpööritava pöörde ning taasleiutanud end kui pööraselt kaasahaarav rockbänd.

«Meil oli 360 kraadi valikuks suunamuutusel. Küsisime endalt, ega me ei lähe liiga kaugele oma varasemast muusikast, aga ka seda, kas see on piisavalt radikaalne muutus? On tõsi, et stuudios muutusid lood aja jooksul tavapäraselt vähem veidraks ning rohkem ligipääsetavaks. Uus plaat on pigem Muse kui Meshuggah, pigem Ghost kui Gojira või pigem Biffy Clyro kui Burzum,» räägib Munkeby.

«Animal» on korralik üllatus fännidele, kuid samas äratuntavalt Shiningu album, mis samal ajal lubab bändil end tõestada taas uues stiilis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles