Ootamatult lahkunud Ennustaja Edgari õde meenutab: ta eelistas konjakit rohtudele, et paremini magada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ennustaja Edgar ehk Edgar Egipte suri eelmisel nädalal Ida-Virumaa keskhaiglas insuldi tagajärjel.
Ennustaja Edgar ehk Edgar Egipte suri eelmisel nädalal Ida-Virumaa keskhaiglas insuldi tagajärjel. Foto: Kanal 2

Eelmise nädala teisipäeval lahkus meie seast Ennustaja Edgar ehk Edgar Egipte.

Edgar Egipte ehk Ennustaja Edgar ehk Mähe Edgar sündis 5. märtsil 1952 Tallinnas. Edgari õde Tiina Egipte (sündinud 1953) rääkis, et Edgar oli saanud insuldi, kui viibis Avinurme hooldekodus. Pärast seda viidi ta Ida-Virumaa keskhaiglasse, kus tal tekkis poole keha halvatus. Selle järel langes ennustaja koomasse ja sealt enam välja ei tulnud.

Tiina rääkis, et Edgar oli lapsepõlves hästi tore poiss. Talle meeldis sinililli korjata. Kuna vanemad tegelesid nende lapsepõlve ajal maja ehitamisega, siis palju vaba raha perel ei olnud. Kui Edgaril tekkis soov omale jalgratas saada, siis kogus ta selleks raha pudeleid korjates.

Edgari õde ütles, et nende isa oli töökas mees ja sai selle eest ka leivakombinaadist auto. Edgar ise töötas kohalikus sovhoosis varustajana (tänapäeval müügimees). Õe jutu kohaselt sobis ta selle töö peale, sest hea suhtlejana meeldis ta paljudele ja see võimaldas tal palju kaupa müüa. «Tal oli lausa anne seda tööd teha,» meenutas Tiina.

Tiina ütles, et Edgaril oli vaid nelja klassi haridus. Kuid see ei olnud mehest endast tingitud. «Ta jäi lapsepõlves auto alla ning taastus kaks aastat sellest saadud vigastustest. Ja avarii andis pärast õpingutes tunda,» selgitas Tiina.

«Edgar oli ka auahne. Ta ütles tihti, et tahab olla keegi. Ta ütles, et ta tahab saada üle  Eesti kuulsaks,» ütles Tiina.

Õde lisas, et vene aja oli kergem läbi lüüa, sest siis aidati vähese haridusega inimesed tööle. 

Kuigi Edgar oli Tiina arvates väga tore mees, siis talle ei meeldinud, et vend jõi. 

«Edgarile meeldis konjak. Perearst ei lubanud tal juua, sest see võis insuldi tekitada. Aga Edgarile see ei meeldinud. Ta ütles, et ta eelistab konjakit rohtudele, kuna see aitab tal paremini magada,» ütles Tiina.

Edgar oli ka suur puhtusearmastaja. Tema isiklikku ruumi minemisel pidi alati ettevaatlik olema. 

Õde meenutas, et kui ema nad koos vennaga Pirital 33. keskkooli pani, siis hakkas Edgar akordionit mängima. Ta oli väga musikaalne ja teenis sünnipäevadel esinemisega elatist. 

«Tal oli kodus väga ilus aed. Talle meeldis seal tegutseda, lilli sättida. Tal oli selle peale annet,» kirjeldas Tiina.

Siis meenutas õde ühte Edgari tsitaati, mida talle meeldis aeg-ajalt ikka ja jälle korrata: «Teised reisivad, aga mul ei ole kahju, kui ma toon endale aeda lilli ja vaatan, kuidas nad kasvavad. Mul ei ole kahju raha lilledele kulutada.»

Edgar Egipte oli surres 66-aastane.

Edgar Egiptel oli küll vaid neli klassi haridust, kuid ta oli mitmes vallas andekas.
Edgar Egiptel oli küll vaid neli klassi haridust, kuid ta oli mitmes vallas andekas. Foto: Postimees.ee

Elu24 kirjutas 2017. aastal pika artikli Edgarist, kus räägiti tema tegemistest ennustajana.

Edgar oli Kanal 2 esoteerika- ja aastalõpusaadete püsikunde. Edgarilt küsiti nõu nii ilma kui ka uue presidendi saatuse kohta. Ning loomulikult oli Edgaril edu ka meie staaride konnatiigis.

Edgar Egiptet kiitis taevani näiteks eelmisel aastal «Nädalalõpp Kanal 2ga» saates seriaalinäitlejatar Grete Klein, kelle sõnul ennustaja pani kümnesse tema telekarjääri osas. 

Grete Klein meenutas saates ülevoolavalt oma kunagist kogemust ennustaja Edgariga. Kuigi kohtumine ise algas staari sõnul omajagu kummaliselt, tõdes Klein, et tegelikult on Edgari räägitust palju ka täppi läinud.

Edgari-usku oli ka saatejuht Peeter Võsa aka Võsapets, kes samuti ennustaja ees sügava kummarduse teeb.

Ka muusik Angela Aagil oli usaldussuhe Edgar Egiptega, kes nägi muuseas 2014. aastal ette naise tülliminekut Blacky solisti Lea Liitmaaga ja bändi laialiminemist.

Angela läks Edgari juurde sõbranna soovitusel. «Mul on hea meel, et me tuttavaks saime, olen tema juures mitu korda käinud. Mõni asi on täppi läinud, mõni mitte, või pole nad lihtsalt veel juhtunud,» pajatas Angela seltskonnaveergudel. «Ta rääkis minu minevikust väga isiklikke asju, mis puudutavad minu vanemaid ja millest ma ei ole meedias kunagi ühtegi sõna poetanud.»

Grete Klein.
Grete Klein. Foto: Instagram/ Grete Klein

Kuigi ennustaja Edgar oli oma intervjuudes manitsenud, et suuri asju ei tohi ennustada, oli ta sellegipoolest alati lahkelt nõus seletama, mis hakkab maailmas mõne aja pärast juhtuma. Siit tulevad Edgari hinnalisemad pärlid:

2009. aasta jaanuarikuus käis Edgar külas saates «Paar», kus ta pakkus, et saatejuht Anu Välba saab tulevikus mehele ja sünnitab lapse – poja. Toona ütles ennustaja, et see ei juhtuvat veel niipea, kuna tähtede seis olla selline, et muud asjad on tähtsamad. Ja tõepoolest, neli aastat hiljem saigi Anu õnnelikuks poja emaks, aga kas ka mehele...

Ennustaja ise rääkis, et inimesed peavad teda kiiksuga isikuks, kuna loodus ei ole andnud talle välimust.

Edgar sõnas siis, et teda tuntakse poliitilistes ringkondades kui horoskoobikoostajat. Mees rääkis häbenemata, et Eesti poliitilised parteid tellivad neid horoskoope, et teada saada oma vastaste hetkeolukorda. Edgar pidavat isegi sellekohast päevikut, kuhu on kõik kirja pandud.

«Inimese saatuses on kõik ette määratud, tuleb vaid osata lugeda märke, nagu mina seda teen,» võtab Edgar asja kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles