Leonardo DiCaprio pidi Oscari tagastama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonardo DiCaprio 2016. aastal Oscariga, mille ta sai rolli eest filmis «The Revenant» (Mees, kes jäi ellu)
Leonardo DiCaprio 2016. aastal Oscariga, mille ta sai rolli eest filmis «The Revenant» (Mees, kes jäi ellu) Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Aastaid ilguti Hollywoodi staari Leonardo DiCaprio kallal, et ta sooritused ei ole Oscari väärilised, kuid lõpuks ta siiski sai kuldse mehikese.

Kuid nüüd teatasid USA võimud, et 44-aastane DiCaprio peab tema käes oleva Oscari tagastama ja staar tegigi seda, teatab msn.com.

Tegemist ei ole siiski 2015. aasta Oscariga, mille DiCaprio sai rolli eest filmis «The Revenant» (Mees, kes jäi ellu), vaid staar Marlon Brando 1954. aasta Oscariga, mille see näitleja sai osatäitmise eest filmis «On the Watrefront» (Veepiiril).

Marlon Brando 1954. aasta filmis «On the Waterfront» (Veepiiril)
Marlon Brando 1954. aasta filmis «On the Waterfront» (Veepiiril) Foto: Rights Managed / Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

Brando Oscari kinkis DiCapriole Malaisia ärimees Jho Low, kes ostis selle kuldmehikese aastaid tagasi 600 000 dollari eest oksjonilt.

Malaisia ärimees Jho Low 2014
Malaisia ärimees Jho Low 2014 Foto: Scott Roth / AP/Scanpix

DiCaprio ja Low kuluvad samasse tutvusringkonda. Low rashastas 2013. aasta filmi «The Wolf of Wall Street» (Wall Streeti hunt), milles DiCaprio peaosa mängis. DiCaprio kandideeris selle rolli eest Oscarile, kuid ei saanud seda auhinda.

USA võimud süüdistavad nüüd Low’d miljarditesse dollaritesse ulatuvas pettuses, mis puudutab ühte investeerimisfondi.      

Sellega seoses peavad inimesed, kellele Low on midagi kinkinud, need asjad USA võimudele üle andma.

DiCaprio pidi lisaks Marlon Brando Oscarile andma üle ka Pablo Picasso maali, mis on samuti Low kingitus talle.

Ameerika filmiakadeemial on õigus osta Oscari kujusid tagasi ühe dollariga. Võimalik, et pärast Low juhtumi uurimist ostetakse tagasi ka DiCaprio poolt üle antud Oscar.

Leonardo DiCaprio märtsis 2016 filmi «The Revenant» (Mees, kes jäi ellu) esilinastusel Jaapanis Tokyos
Leonardo DiCaprio märtsis 2016 filmi «The Revenant» (Mees, kes jäi ellu) esilinastusel Jaapanis Tokyos Foto: Toru Hanai / Reuters/Scanpix

USA võimud ei tea kus Low end peidab, kuid oletatakse, et Hiinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles