Uurijad: naistel kulub kolm aastat elust peole mineku ettevalmistustele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine meikimas
Naine meikimas Foto: AP / Scanpix

Suurbritannias tehtud uuring näitas, et keskmiselt kulub naistel  nende elust kolm aastat peole mineku ettevalmistustele.

Uuringu tegijate sõnul kulutavad naised õhtuse väljamineku eelselt  keskmiselt üks tund ja 12 minutit välimusele, kirjutab Sciencedaily.

Ka mehed ei pääse oma naiste ettevalmistuste eest. Nii veedavad mehed keskmiselt oma elust kolm kuud naisi oodates, kuna need soovivad viimasel minutil näiteks kingi või kleiti vahetada.

Uurijate kinnitusel on paljudel inimestel välja kujunenud kindel rutiin, kui kaua nad ennast üheks või teiseks asjaks ette valmistavad.

«Enne õhtust väljaminekut veedavad naised keskmiselt 22 minutit duši all, 23 minutit kulub juuste kuivatamisele ja soengu tegemisele, 14 minutit meigile ja kuus minutit riietumisele. Loomulikult võivad need ajad erinevate isikute puhul mõni minut siia-sinna kõikuda,» nentisid uurijad.

Nad jätkasid, et meestel seevastu kulub kõikidele protseduuridele enne õhtust väljaminekut 17 minutit ja 25 sekundit. 

 «Meie uurimuses paljastus ka üks huvitav fakt. Meeste arvates kulutavad naised enne õhtust pidutsema minekut liiga palju aega oma välimusele. Iga kümnes mees tunnistas, et läks lahku, kuna ta naisel kulus enese kordaseadmiseks liiga palju aega,» tegid uurijad kokkuvõtte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles