Koit Toome: «Proovime üksteisega vihata läbi saada, eestlasi on ju nii vähe» (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
We Love The 90s festivali esimene päev Tallinna Lauluväljakul.
We Love The 90s festivali esimene päev Tallinna Lauluväljakul. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

«Ma saan aru, et paljudel inimestel on raske ja neil on omad hirmud,» räägib Pealinnale antud intervjuus laulja Koit Toome oma 40. sünnipäeva künnisel. «Aga soovin, et uuel aastal saaksime kõik rohkem omavahel läbi – ükskõik, milline on kellegi maailmavaade. Et me suudaks kuidagi ilma vihata läbi saada. Eestlasi on ju vaid käputäis.»

Uuelt aastalt soovib Toome, et inimesed saaksid rohkem omavahel läbi – ükskõik, kas kellegi maailmavaade, on siis «vasakul» või «paremal».

«Et me suudaks kuidagi ilma vihata omavahel läbi saada,» ütleb ta. «Eesti inimesed on küll kannatlikud, kuid vahel keevad emotsioonid üle. Ma saan aru ka sellest, et paljudel inimestel on raske ja neil on omad hirmud. Aga hästi kurb on, et meil on Eestis justkui mingid grupeeringud ja oleme eriti viimasel ajal väga lõhestunud – sa kas oled ühes leeris või teises. Aga meid on ainult pisike käputäis järel, me peaks nagu õed ja vennad rohkem kokku hoidma.»

Toome enda sõnul on tal natuke kahtlaselt suur huvi poliitika vastu. «Ma vaatan kõiki poliitikasaateid,  ETV-st TTV saadeteni välja,» selgitab laulja. «Raadiost kuulan välispoliitika teemalisi ja mitmeid arutelusaateid. Tunnen ka isiklikult paljusid poliitikuid, nendega on alati huvitav poliitika üle arutleda.»

«Mu onu Indrek Toome on olnud väga suur eeskuju, olen tema poegadega koos üles kasvanud,» lisab laulja.

Toome räägib, et tahab pärast väikest pausi taas muusikat looma hakata. «Mul pole praegu ka oma stuudiot, uus stuudio saab suveks valmis,» ütleb ta. «Kindlasti loodan, et tuleb veel ägedaid lugusid, nüüdsest proovin panna rohkem rõhku ka tekstidele. Ma ei saa enam laulda samadel teemadel mis 20-aastaselt. Vanasti polnud tekst mu jaoks üldse oluline. Olen nn muusikakooli mees, põhiline oli hea meloodia ja harmoonia. Nüüd tean, et inimese hinge puudutab just loo sõnum. Loomulikult ma ei saa iga moeröögatusega kaasa minna. Mõminaräppi ma tegema ei hakka, ajan oma asja edasi. Noorte trendid muutuvad kõige kiiremini, ja siis on asjad, mis jäävad.»

VILJANDI, EESTI, 10NOV18Menukas laulja Koit Toome esines kontserdiga Viljandi Uku keskuse kuuenda sünnipäeva programmis. ELMO RIIG/Sakala
VILJANDI, EESTI, 10NOV18Menukas laulja Koit Toome esines kontserdiga Viljandi Uku keskuse kuuenda sünnipäeva programmis. ELMO RIIG/Sakala Foto: Elmo Riig / Sakala

Laulja seletab, et kõige halvem asi loomingule on tavaline rutiin. «Päevast päeva mugavustsoonis tiksumine on kõige ehedam loomingu surm,» kinnitab ta. «Kõik head või isegi halvad asjad, mis sind kuidagi emotsionaalselt raputavad, tulevad loomingus kasuks. Inimesel on vaja emotsioone. Ma olen selline nostalgitseja, mul oli väga ilus lapsepõlv. Käin tihti oma lapsepõlvepaikades, näiteks Keila - Joa kandis akusid laadimas. Seni on nii, et kui mul on vahel raske, lähen ja jalutan seal neli tundi ringi.»

Isiklikust elust rääkides kirjeldab Toome, kuidas ta on nüüd oma abieluvastased vaateid muutnud on. «Ma tean, et Kaia on väga kaua unistanud pulmadest. Naistele on abiellumine siiski väga oluline, see annab mingi kindlustunde,» räägib laulja.

«Mingil hetkel jõudis isegi minusugusele puupeale asi lõpuks kohale. Meil on kaks ilusat last ja kui jumal annab, siis äkki tuleb kunagi ka kolmas. Ka mina mõtlesin kunagi, et ei sa kunagi lapsi, sest kõik muud asjad olid tähtsamad. Nüüd tean, et laste sünd oli kõige ägedam asi, mis minuga juhtuda sai. Et mul on lapsed, kelle nimel elada. Ma olen tõesti teinud kannapöörde, inimesed on mind vaadanud suu ammuli, kui olen öelnud, et tahaks väga ka kolmandat last. Tajun, et olen showbisnesis üsna suur erand, paljudel lauljatel pole ei lapsi ega peret.»

Loe pikka intervjuud Pealinnas.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles