Galerii: rahvusvaheline disainiturg tõi kohale tuhandeid moehuvilisi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

16. detsembril Kultuurikatlas toimunud Eesti Disainikeskuse disainiturul sai tutvuda üle 120 disaineri loominguga Eestist, Lätisti, Leedust ja Soomest. Disainimaailma telgitaguseid aitasid avada Tanel Veenre, Stella Runnel (Soomlais) ja Piibe Tomp. 

Eesti disaini parimaid näiteid koondavale turule kandideeris tänavu 264 disainerit, kelle seast aitas parimad ja eriilmelisemad välja valida žürii – moekriitik ja Baltika loovjuht Anne Vetik, Eesti Disainikeskuse esindaja Kaire Rannik, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi esindaja Ketli Tiitsar ja Eesti Disainiauhinnad 2016 noore graafilise disaineri auhinna Noor Püss võitja Pamela Sume.

Esmakordselt toimusid turul avalikud vestlused disaineritega, mis andsid külastajatele sissevaate disainerite tööprotsessidesse ja selle maailma telgitagustesse. Aasta disainiagentuuri Hmmm Creative Studio üks loojatest Karl Saluveeri vestluskaaslasteks olid ehtekunstnik Tanel Veenre, nahadisainer Stella Runnel (Soomlais) ning jalatsibrändi TOKU üks loojatest Piibe Tomp.

Disaintooteid leidis turult paljudest eri kategooriatest – nii laste ja täiskasvanute rõivaste ja aksessuaaride kui ka elustiilitoodete, keraamika ja kodusisustustoodete seast. Paljud disainerid olid kohal ka uudistoodetega. 

Meelelahutuse eest hoolitsesid pühapäevasel disainiturul indie-popelectro artist Kali Briis, kes esitles valitud lugudega uuel aastal ilmuvat albumit «Cloudy with a Chance of Briis», ja Öömaja DJ'd.

Samuti sai leida turult käsitöökohvi, jäätist, tänavatoitu ja sushit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles