Video: hirvetapjast salakütt peab vanglas igal kuul vaatama Disney «Bambit»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Disney stuudio 1942. aasta animafilmist «Bambi»
Kaader Disney stuudio 1942. aasta animafilmist «Bambi» Foto: Rights Managed / WALT DISNEY / Ronald Grant Archi/Scanpix

USA Missouri osariigi kohus määras sadu hirvi tapnud salakütile ühe aasta pikkuse vanglakaristuse, mille jooksul ta peab igal kuul vaatama Dinsey stuudio 1942. aasta animafilmi «Bambi», mis räägib noorest emata jäänud hirvest.

29-aastane David Berry Jr peab seda filmi vaatama esimest korda enne 23. detsembrit 2018 ja edaspidi igal kuul, teatab msn.com.

Disney animafilmis «Bambi» tapab salakütt noore hirve ema ja hirveke peab ise hakkama saama, läbides ohte ja saades sõpru.

Kaader Disney stuudio 1942. aasta animafilmist «Bambi»
Kaader Disney stuudio 1942. aasta animafilmist «Bambi» Foto: Rights Managed / WALT DISNEY PICTURES / Ronald Gr/Scanpix

Missouri osariigi politsei arreteeris Berry Jr, tema isa, kaks venda ja sõbra augustis pärast mitut aastat jälgimist ja uurimist. Mehed panid David Berry juhtimisel jahikuritegusid toime nii Missouris, Kansases kui Nebraskas ning isegi Kanadas.

Missouri osariigi looduskaitseametnike sõnul on see hirvede ulatuslik salaküttimine sealne suurim jahikuritegu. Kolme aasta jooksul langes salaküttide saagiks sadu hirvi, kuid täpne maha lastud hirvede arv ei ole teada.

Salakütid olid võtnud hirvedelt eelkõige pea nagu jahitrofee ja jätnud korjused mädanema.

Kohtunik Don Totteri sõnul tegutsesid salakütid öisel ajal ja nende eesmärgiks oli saada võimalikult palju hirvepäid, mida nad trofeedena müüsid.

Lawrence’i maakonna kohus määras Berry Jr-le lisaks ühe aasta pikkusele vanglakaristusele veel 120 päevase karistuse selle eest, et ta rikkus talle määratud relvakeeldu.

«David Berry Jr peab karistuse kandmise ajal igal kuul vaatama animafilmi «Bambi». Esimene vaatamine peab leidma aset enne 23. detsembrit ja edaspidi peab see toimuma vähemalt ühel korral igal kuul ühe aasta jooksul,» teatas kohtunik Robert George.

BAMBI Date: 1942
BAMBI Date: 1942 Foto: Rights Managed / WALT DISNEY / Ronald Grant Archi

Lisaks peavad Berry Jr ja teised hirvede salaküttimisega seotud mehed maksma 51 000 dollarit trahve ja kohtukulusid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles