TAFF Clubi jõulud toovad lavale muusikutest kännud ja nende andekad käbid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Leibur 2018.
Marianne Leibur 2018. Foto: Promopilt

Neljapäeval toimub Tallinna Filharmoonia Mustpead Maja Valges saalis TAFF Clubis kontsert pealkirjaga «Käbid & Kännud», mis toob lavale Arvo ja Marianne Leiburi, Taavo ja Joel Remmeli ning Raivo ja Ramuel Tafenau ehk muusikutest isad ja nende andekad lapsed.

Jõulud on traditsiooniliselt peredega koos olemise aeg ning TAFF Clubis saab seekord näha ja kuulda, kuidas tuntud muusikutest perekonnad seovad kokku kahe erineva generatsiooni kogemuse ja energia. 

Joel Remmel ütleb, et nad on kuulajatele ettevalmistanud vägagi põneva kava, kust ei puudu nii hoogsamad lood kui ka Mustpeade maja saalis kenasti kõlavad rahulikuma natuuriga palad. «Rikkalik instrumentide kasutus - lisaks tavapärasele džässkollektiivile ka näiteks viiulid ja akordion - ning eriilmelised palad peaks kokku vormima väga mitmekülgse ja põneva programmi,» kirjeldab pianist. Marianne Leibur kinnitab samuti, et kontserdil saab kuulda omaloomingut, džässi, klassikalist muusikat ja folki. «Kava on värvikas nagu jõuluehtes kuusk,» toob lauljatar paralleeli. 

Marianne Leibur 2018.
Marianne Leibur 2018. Foto: Promopilt

Nii Remmel kui Leibur ütlevad, et satuvad oma isaga koos lavale pigem harva. «Rohkem on lavapartneriks noorem vend Heikko, kes samuti kontrabassi mängib,» ütleb Remmel, lisades: «küll aga musitseerime isaga koosi mõningates ansamblites ning samuti perekondlikel koosviibimistel, mida ikka muusika saadab.»

Marianne Leiburi sõnul satub ta isaga koos lavale aastas paar korda. «Tavaliselt oleme musitseerinud koos mõnel perekondlikul üritusel või projektorkestris. Sel aastal on minu enda ansambli kontserdil ja salvestustel olnud mängus tema kaunis viiulitoon,» lisab Leibur. 

Arvo Leibur on ERSO kontsertmeister, Hollandi Kuningriigilt ordeni saanud viiuldaja ning tema tütar, Marianne Leibur, on kevadel lausa kaks muusikakooli korraga lõpetanud lauljatar. Taavo Remmel on vaieldamatult Eesti kõige muhedam bassimängija, kes hetkel toimetab Hortus Musicuses ning tema poja, pianist Joel Remmeli hõrku klaverimängu saab nautida väga paljudes kollektiivides. Raivo Tafenau on väga toimekas ja produktiivne saksofonist, kelle trummarist poeg Ramuel Tafenau mängib mitmetes kõrge lennuga ansamblites. 

TAFF Club on Tallinna Filharmoonia 2012. aastal poolt algatatud džässiklubi. Klubi põhistiil on mainstream-džäss, lisaks toimuvad erinevate stiilide teemaõhtud. Klubi avab oma uksed üle nädala neljapäeviti või reedeti Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja Keldrisaalis või Valges saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles