Ootamatu olukord: eestlannad said lahkuvale lennukile vaid järele lehvitada, kuna nende broneering tühistati eksikombel

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eric Gevaert / PantherMedia / Eric Gevaert / Scanpix

13. detsembril kavatses eestlanna Siiri Kumari koos kahe sõbrannaga lennata Itaalia moepealinna Milanosse. Lennujaama väravas aga öeldi neile, et neid pole süsteemis, kuna Kumari olevat eelmisel päeval helistanud ja lennu tühistanud, sest tema poeg on haige.

Naisel aga pole poega. Sellegipoolest ei jäänud seltskonnal muud üle kui läbi akna vaadata, kuidas lennuk ära lendab, sest pardale neid ei lubatud.

Naised asusid asja uurima. Esialgu jäi odavlennufirma easyJet endale kindlaks − Kumari oli see, kes helistas ja lennu tühistas. Lõpuks algatati siiski uurimine ning kuus päeva hiljem võeti naisega uuesti ühendust. Lennufirmal oli õnnestunud välja selgitada, et kuigi helistajaks oli tõesti keegi teine, oli nende töötaja kogemata tühistanud kaks broneeringut samal lennul, sh eksikombel ka Kumari oma.

Loodetavasti on sel lool õnnelik lõpp. EasyJet on lubanud maksta nii kompensatsiooni kui ka katta kõik Milano reisiga seonduvad kulud (lennu- ja rongipiletid ning majutuse). 

«Selliseid asju võib ju tegelikult igaühega juhtuda, lihtsalt seekord juhtus meiega. Lendame easyJetiga ka tulevikus, kuna lennufirmapoolne probleemide lahendamine on väga kiirelt sujunud ning ka raha lubasid nad lähipäevil tagasi maksta,» võtavad naised juhtumi kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles