Vaata, millised Eesti tuntutud nimed aitavad jõuludel heategusid teha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljanna Liis Lemsalu 2018.
Lauljanna Liis Lemsalu 2018. Foto: Promopilt

Jõuluaeg on kohe käes ja annetuste telefonid on punased. Kuid on ka staare, kes omal käel soovivad aitada erinevaid organisatsioone, kogudes neile raha. Vaata, milline heategu Eesti staaridele südamelähedased on.

Roberta Einer

Moelooja teeb Instagramis jõulude puhul heategevusoksjonit. Müügis on eelmiste hooaegade stuudio näidised, t-särgid ja pusad. Kogu raha, mis müügist saadakse jaguneb Eesti Naiste Varjupaikade Liidu ja Eesti Naiste Kriisikodu vahel.

Enamasti on rahastamata psühholoogiline nõustamine pärivägivalda näinud ja kogenud lastele, tugiteenused naistele näiteks tugigrupid, jooga ja vabastav hingamine. Tugikodud aitavad toetada naisi esimese üürikorteri sissemaksuga. 

«See summa on Tallinnas praegu ligikaudu 1000 eurot, mida väga paljudel naistel lihtsalt võtta ei ole. Kohalik omavalitsus sellist abi ei paku ja sotsiaalpinna järjekord on aga väga pikk,» kirjutab Einer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pretty details at the Pop Up Christmas market ? So festive!

A post shared by Robertas charity xmas auction (@robertasxmascharity) on

Lenna Kuurmaa

Lauljanna postitas Instagrami pildi Päkaga, 9-aastase koeraga, kellest eelmised omanikud pidid maja põlengu tõttu loobuma. Koduleidja projekti kaudu otsitakse tänavusel jõulukuul kodu Varjupaikade MTÜ 24-le armsale loomale.

«Kui tunned, et sooviksid jagada oma elu loomaga, on varjupaigast looma võtmine parim otsus, mida saad teha! Suur rõõm nii koduleidvale loomale kui sulle ustava sõbra näol,» kirjutab Lenna. 

Varjupaikade mittetulundusühing loodi 2007. aasta alguses ning MTÜ-sse on koondunud seitse kodutute loomade varjupaika üle Eesti. Tegutsemisaja jooksul on uue kodu saanud üle 10 000 looma.

Liis Lemsalu

Nädal aega tagasi kirjutas lauljanna oma Instagramis, et on täheldanud, et paljud tema fännidest on Webbi firma kottide suured austajad. Tänu sellele tuli Liisil mõte luua eritellimusel Webbi kotte. Iga koti ostusimmast läheb 10% Varjupaikade MTÜ-le.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nonii noniii! the time has come! ✨? Homme kell 12:00 avaneb WWW.WEBBI.EE! Paljud teist on ostusoovid teele pannud ja mul on juba praegu tunne, et kotte sai liiga vähe valmistatud?- soovitan siis kiirelt reageerida :) Saadaval on kaks versiooni: . . . ✨Kallim on puhas Eesti käsitöö, kus kangas on värvitud spetsiaalselt custom made värvidega (ilmselgelt sai välja töötatud õige roosa kui ka hall värvikood teie jaoks ?) Webbi pilt on trükitud sublimatsioonitehnoloogiaga. ✨Odavam kott on tehtud 100% puuvillasest materialist, mille peal on kvaliteetne digikleebis. Värvi valikus on hetkel nii beež kui must. Seega, kotte jätkub vaid väledamatele! PS! Iga koti ostusummast läheb 10% Varjupaikade MTÜ- le. Kotid on toodetud koostöös FIFAA AS-iga. ? #webbi

A post shared by L I I S L E M S A L U (@liislemsalu) on

Pirados Tattoo Shop

Pirados Tatool on käimas heategevuslik nädal, mille käigus koguvad nad raha Peeteli laste turvakodu heaks. 

Osta šokolaadi Parados Tattoo salongist Telliskivist või ostes kinkekaardi 100 euro väärtuses on võimalik kõikidel toetada Peeteli laste turvakodu. 

Sellel laupäeval 22. detsembril teevad terve päeva jooksul tätoveeringumeistrid kehakaunistusi ja kogu tulu annetatakse turvakodule.

2002. aastal algatas Eesti Evangeelne Luteri Kirik Tallinna Peeteli kogudus koos MTÜ Peeteli Kiriku Sotsiaalkeskusega detailplaneeringu, et ehitada kogudusele kuuluvale kinnistule uus noortekodu. 

Peeteli turvakodu aitab noori, kelle koolitee on katkenud või on oht selle katkemisele ning kelle kodune ja majanduslik olukord ei toeta või ei võimalda hariduse omandamist.

Mick Pedaja

Laulja Mick Pedaja on astunud võitlusess karusloomafarmide vastu. Laulja postitas Instagrami pildi, kus teatab, et ostes internetipoest Yaga tema 2016. aastal ilmunud singlit Hingake/Breathe, annetatakse kogu tulu MTÜ Loomusele.

Loomus on loomade eestkosteorganisatsioon ehk loomade huvide ja loomuomaste õiguste kaitsja ning loomade huvide esindaja. Loomus esindab eelkõige nende loomade huve, keda kasutatakse põllumajanduses, loomkatseteks, meelelahutustööstuses ja karusnaha tootmiseks.

Loomuse eesmärkideks on loomasõbraliku mõtlemise, käitumise ja tarbimise levikut suurendada ja kujundada loomakaitsepoliitikat.

Eda Ines Etti ja Karl Erik Taukar

Mööda Eestimaad aastalõputuuriga «Aastalõpu tähed» ringi tuuritavad Eda-Ines Etti ja Karl-Erik Taukar suunduvad esmaspäeva, 17. detsembri pärastlõunal Viljandi SA Perekodusse, et külastada asenduskodu lapsi.

Üheskoos lauldakse ja räägitakse juttu.

«Kodulinn Viljandi noortele on alati kihvt esineda. Olen täiesti kindel, et Inese ja meie bändi esitus Perekodus saab olema vähemalt sama meeleolukas kui samal õhtul suurel laval,» sõnas Karl-Erik.

«Ootan väga meie kohtumist SA Viljandi Perekodu lastega, et viia neilegi pisut seda aastalõpu meeleolu ja muusikat, mida pakume ka oma kontsertuuri külastajatele,» kommenteeris Eda-Ines.

SA Perekodu on Viljandimaa Omavalitsuste Liidu poolt loodud sihtasutus, kus osutatakse erinevaid hoolekande, haridus ja rehabilitatsiooniteenuseid lastele ja lastega peredele, kes on pärid Viljandimaalt. 

Perekodu eesmärgiks on anda lastele turvaline kodu, neid kasvatada ja õpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles