Video: naine sai 284 miljardi dollari suuruse elektriarve

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arved. Pilt on illustreeriv
Arved. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Ameerika Ühendriikides Pennsylvanias Eries elav Mary Horomanski kontrollis vahetult enne jõule internetist oma elektrikasutust ja sai ebameeldiva üllatuse osaliseks.

58-aastane Horomanski ei uskunud oma silmi kui nägi, et ta on kulutanud elektrit 284 miljardi dollari (240 miljardit eurot) eest, teatab goerie.com.

«Panime enne jõule oma majale jõulutuled. Arvasin, et olime need valesti pannud ning sellest ka suur elektrikulu ja arve,» sõnas ameeriklanna.

Jõulutuled. Pilt on illustreeriv
Jõulutuled. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Naine võttis energiafirmaga Penelec ühendust ja talle öeldi, et detsembri eest tuleb maksta 28 176 dollarit ning et ta oleks pidanud suure summa, 284 miljardit dollarit ära maksma juba 22. novembriks 2018.

Horomanski imestas, et miks elektrifirma ei olnud neilt elektrit ära võtnud, kui neil tekkis ületarbimine, mis arve järgi oli suurem kui mõnes tehases.

Horomanski helistas siis pojale ja palus temal energiafirmast uurida, kas tõesti on nad enda teadmata väga palju elektrit tarbinud.

Penelec tunnistas viga ja edastas uue arve, kus detsembri kohta oli summa 284,46 dollarit.

Arved. Pilt on illustreeriv
Arved. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Elektrifirma esindaja Mark Durbin selgitas, et suure tõenäosusega nihkus arvel koma koht ja sellest ka segadus.

«Ma ei ole varem näinud miljarditesse dollaritesse ulatuvat elektriarvet, isegi tehaste arve ei ole nii suur. Oleme tänulikud, et klient juhtis tähelepanu veale,» lisas esindaja.

Horomanski sõnas pojale, et ta tahab uut jõulukinki, milleks on pulsikell.

«Seekord tõusis mul arvet nähes pulss lakke. Ei saa välistada, et seda enam ei juhtu. Pulsikell aitab mul end kontrollida,» selgitas ameeriklanna.

Energiafirma andmetel oli Horomanskile edastatud algse arve summa suurem kui Ungari ja Lõuna-Aafrika Vabariigi riigivõlg kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles