ERR saadab aasta ära särava üle-eestilise peoga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Uuspõld stand-up etenduses «Oma jope».
Jan Uuspõld stand-up etenduses «Oma jope». Foto: Kairit Leibold/ERR

Eesti Rahvusringhäälingu tele- ja raadiokanalid tähistavad aastalõppu meeleoluka eriprogrammiga, kus kokku saavad parim huumor, säravad külalised ja üllatavad kohtumised vanade lemmikutega. Aasta viimasel päeval pidutseb kogu Eesti ja ERR-i vahendusel saab sellest osa igaüks ka oma kodus.

Suure pidupäeva eel, 30. detsembril võtavad ERRi tele- ja raadiokanalid aasta kokku erisaadetega, mis teevad ülevaate 2018. aasta tähtsündmustest.

Aktuaalse Kaamera toimetus toob ETV ekraanile erisaate «2018 Aktuaalses Kaameras», mis vaatab aastale tagasi koos külaliste Erkki Raasukese, Armin Karu, Jaak Printsi ja Tarja Haloneniga.

Samal õhtul on ekraanil «Aasta säravaimad tähed», milles kümme ETV saatejuhti võõrustavad silmapaistvaid eestlaseid.

Kokkuvõtete tegemise aeg on ka raadios – Vikerraadios on pühapäeval kahetunnine erisaade «Samost ja Sildam», kus ajakirjanikud Anvar Samost ja Toomas Sildam reastavad lõppeva aasta mõjukad inimesed Eestis ning kutsuvad ühe neist ka stuudiosse.

Raadio 2 võtab kirju muusika-aasta kokku maratonsaatega, kus selgub Aastahitt 2018 rahvahääletuse TOP40.

Aasta viimasel päeval teeb ETV koos EV100 toimkonnaga kummarduse juubeliaastale ja paneb sellele punkti üle-eestilise peoga, kus läbi päeva saab kaasa elada pidustustele erinevates Eesti paikades.

Kaamerasilm jälgib, kuidas saadetakse aasta ära Narvast Kuressaareni ja milliste elamustega jätavad 2018. aasta selja taha inimesed üle Eesti. «Sajaga edasi, Eesti!» teeb tujuküllaseid otselülitusi kõige ägedamatelt Eestimaa pidudelt ja toob koju kätte suurejoonelise kontserdi Tallinnast Vabaduse väljakult, kus üles astuvad 2 Quick Start, Genka, Uudo Sepp jpt.

«Sajaga edasi, Eesti!» saatejuhid Margus Saar ja Karmel Killandi.
«Sajaga edasi, Eesti!» saatejuhid Margus Saar ja Karmel Killandi. Foto: Kairit Leibold/ERR

President Kersti Kaljulaid saadab oma aastavahetuse tervituse Pärnust. Vabaduse väljaku pidustusi vahendab otsesaatena ka ETV+. 

Lisaks suurele peole pakub ETV aastavahetuse programm ka põnevaid kohtumisi, parimat muusikat ning loomulikult head ajakohast huumorit.

Eesti elu omas mahlas jõuab vaatajateni legendaarses teatrietenduses «Eesti matus». Õhtul elustab Jan Uuspõld aga värskes stand-up etenduses «Oma jope» värvikad tegelased nagu Zorro, rullnokk Pets jpt.

Jan Uuspõld stand-up etenduses «Oma jope».
Jan Uuspõld stand-up etenduses «Oma jope». Foto: Kairit Leibold/ERR

Huumoriklassikat pakub ka saade «Elu parim nali», mis tõstab koos kuulsate eestlastega esile need naljad, mis tele-ekraanil kedagi tõsiseks ei jäta. Veel enne seda saab kaasa elada Marko Reikopi maitseküllastele kohtumistele saates «Reikop sööb».

Üllatuste lainel on ka «Õnne 13», kus aastavahetusele kohaselt kõik veidi äraspidine on – miks Alma ootamatult Estonia lavale satub, seda näeb juba laupäeval.

«Õnne 13» Alma Estonia laval.
«Õnne 13» Alma Estonia laval. Foto: Kairit Leibold/ERR

Ja muidugi on aasta viimasel õhtul kohal ärapanijad Peeter Oja ja Mart Juur, kes on sedavõrd suures hoos, et võtavad ETV ekraani üle kahel korral.

 Peeter Oja ja Mart Juur «Ärapanija» saates.
 Peeter Oja ja Mart Juur «Ärapanija» saates. Foto: Kairit Leibold/ERR

Uue aasta esimesel tunnil on kõik oodatud peole, mille aukülaliseks on Anne Veski, sest eetrisse jõuab värske kontsert-salvestus suurejooneliselt kontsertilt «Anne Veski. 40 aastat laval».

Aastavahetuse peoks saab ette valmistuda juba 31. detsembril, kui ETV näitab eksklusiivset portreesaadet «Hea tuju maaletooja. Anne Veski», milles särav diiva kutsub vaatajad enda koju ja avab oma lavakarjääri tipphetki Eestis ja väljapool. 

2019. aasta esimese päeva täidab ETV parimate Eesti filmidega – kui päeva alustab suur filmimaraton «Kevade», «Suve» ja «Sügise» seltsis, siis päevale paneb uhke punkti auhindadega pärjatud ja publiku südamed võitnud «Seltsimees lapse» tele-esilinastus.

Publiku südamed võitnud «Seltsimees laps».
Publiku südamed võitnud «Seltsimees laps». Foto: Kairit Leibold/ERR

Jaanuari esimesel päeval saab nautida ka traditsioonilisi uusaastakontserte kõlab nii Viini Filharmoonikute uusaastakontsert kui Eesti Kontserdi ja Hennessy uusaastakontsert Annely Peebo ja Marko Matverega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles