Briti politsei sai käsu jälgida hertsoginna Meghani poolõde, keda peetakse julgeolekuriskiks (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samantha Markle
Samantha Markle Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Briti väljaande The Times teatel andis kuninglik pere politseile käsu hoida silm peal Sussexi hertsoginna Meghani poolõel Samantha Markle’il, kes kuninganna Elizabeth II ja ta pereliikmete silmis on julgeolekurisk.

Hertsoginna Meghani mitu pereliiget, kaasa arvatud poolõde, on meedias avaldanud Meghani kohta arvamust, mis enamjaolt on olnud negatiivne ja ta mainet kahjustav.

Kõige ohtlikumaks peetakse siiski Samantha Markle’it, kes on Meghanit kirjeldanud kui  «kullakaevajat», kes on valmis minema üle laipade.

Sussexi hertsoginna Meghan 25.detsembril 2018 Norfolkis 
Sussexi hertsoginna Meghan 25.detsembril 2018 Norfolkis Foto: Joe Giddens / PA Wire/PA Images/Scanpix

Möödunud aasta oktoobris üritas Samantha Markle pääseda Kensingtoni paleesse, et kohtuda Meghaniga ja niiöelda ta paika panna.

See katse ebaõnnestus, sest palee julgeolekuteenistus pidas ameeriklanna kinni ja saatis ta minema.

Mõni aeg enne seda teatas samantha Markle Twitteris, et ta telefoni arvatavalt kuulatakse pealt ja ta liikumist jälgitakse.

Hertsoginna Meghani turvaülem selgitas Scotland Yardi jälgimisüksusele Fixated Threat Assessment Centre (FTAC), mida nemad on Samantha puhul tähele pannud ja mida tuleks selle naise puhul jälgida.

«Sussexi hertsoginnat saab kaitsta vaid siis, kui on teada, kes on tema pereliikmed, millega need inimesed tegelevad ning milleks nad valimis ja võimelised on,» teatas politseiallikas.

Ta lisas, et Samantha Markle’it ei süüdistata veel milleski, kuid ta on kindel julgeolekurisk, tekitades kuninglikule perele probleeme oma läbimõtlemata ja süüdistavate avaldustega.

FTAC jälgib inimesi, kelle käitumine on kahtlustäratav ja kellel on kinnisideed mõne teise isiku või muu suhtes.

Samantah Markle’i sõnul kirjutab ta Meghani elust ja tegevusest paljastavat raamatut «Hertsoginna varjus», milles ta enda sõnul ei jäta kivi kivi peale ja toob kõik päevavalgele.

Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan
Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan Foto: Victoria Jones / PA Wire/PA Images/Scanpix

Samantha Markle on oma esinemistes ja kirjutistes võrrelnud mitmel korral Meghanit 16. sajandi Inglise kuninga Henry VIII (1491 - 1547) teise naise Anne Boleyniga (1501 - 1536), kes eiras kuninglikke reegleid ja lõpetas tapakirve all.

Inglise kuninga Henry VIII (1491 - 1547) teine naine Anne Boleyn (1501 - 1536) Hans Holbeini maalil
Inglise kuninga Henry VIII (1491 - 1547) teine naine Anne Boleyn (1501 - 1536) Hans Holbeini maalil Foto: Royalty / Credit : Topham Picturepoint/Scanpix

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles