Selgusid maailma kõige turvalisemad lennufirmad

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Craig Robinson / Scanpix

AirlineRatings.com avaldas oma iga-aastase raporti maailma kõige turvalisematest lennufirmadest. 

AirlineRatings.com'i esindaja sõnul osutus liidri valimine eelmisel aastal väga keeruliseks, kuna ükski lennufirma ei tõusnud teiste seast selgelt esile. Sel aastal aga on Qantas kindel võitja, vahendab CNN Travel. Kõige turvalisema lennufirma tiitel kuulus Qantasele ka aastatel 2014−2017.

AirlineRatings.com analüüsis 405 erineva lennufirma andmeid ning koostas selle alusel nimekirja 20 kõige turvalisemast lennufirmast. Turvalisuse mõõtmisel oli vaatluse all 12 erinevat kriteeriumi, näiteks turvalisuse auditid, lennukite vanus ning õnnetuste ajalugu.

Kuigi Qantas on selgelt parim, väärivad siiski kõik 20 kõige turvalisemat lennufirmat tunnustamist. Seega reastati need tähestiku järjekorras: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, American Airlines, Austrian Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, KLM, Lufthansa, Qantas, Qatar Airways, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, United Airlines ning Virgin Group (Virgin Atlantic ja Virgin Australia).

Samuti toodi raportis välja kõige turvalisemad odavlennufirmad: Flybe, Frontier, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia / Asia, Thomas Cook, Volaris, Vueling, Westjet ja Wizz.

Kõige kehvema tulemuse said turvalisuse hindamisel Ariana Afghan Airlines, Bluewing Airlines, Kam Air ja Trigana Air Service.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles