Meghan Markle’i maania on pannud ameeriklased etiketikoolitustele tormi jooksma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeth II ja Sussexi hertsoginna Meghan juunis 2018 Cheshire'is Widnesis silda avamas
Kuninganna Elizabeth II ja Sussexi hertsoginna Meghan juunis 2018 Cheshire'is Widnesis silda avamas Foto: Danny Lawson / PA Wire/PA Images/Scanpix

Ameeriklaste seas on Briti prints Harryga 2018. aasta mais abiellunud ameeriklannast näitlejanna Meghan Markle, kes nüüd kannab Sussexi hertsoginna tiitlit, väga populaarne.

Noored ameeriklannad, kuid ka teiste vanusegruppide naised ja mehed on huvitatud etiketikoolitustest, mille abil nad soovivad saada samasuguse kuningliku «lihvi» nagu sai hertsoginna Meghan, teatab stuff.co.nz.

Sussexi hertsoginna Meghan külastas novembris 2018 Londonis Kuningliku heategevusorganisatsiooni turvapaika
Sussexi hertsoginna Meghan külastas novembris 2018 Londonis Kuningliku heategevusorganisatsiooni turvapaika Foto: Anwar Hussein / EMPICS Entertainment/Scanpix

USA etiketi- ja käitumisõpetajate teatel on huvi nii suur, et on tekkinud järjekorrad ning koolitused on välja müüdud.

Eriti huvitavad ameeriklasi, kuidas Briti õukonnas käituda ja kuninganna Elizabeth II suhelda, kelle ees tuleb õukonnas kummardada ja mida öelda.

Briti kuningliku pere liikmed 10. juulil 2018 Buckinghami palee rõdu: kuninganna Elizabeth II, Sussexi hertsoginna Meghan, prints Harry, prints William ja Cambridge'i hertsoginna Catherine
Briti kuningliku pere liikmed 10. juulil 2018 Buckinghami palee rõdu: kuninganna Elizabeth II, Sussexi hertsoginna Meghan, prints Harry, prints William ja Cambridge'i hertsoginna Catherine Foto: Anwar Hussein / EMPICS Entertainment/Scanpix

Etiketikoolitajate sõnul loodab suur hulk ameeriklasi, et neil õnnestub mingil ajal kuninglike isikutega kokku puutuda ja nad ei taha siis häbisse jääda.

«Meghan Markle’i maania on aina suurenenud. Ameeriklased jälgivad huviga ta elu Briti kuninglikus peres ja tahavad olla nagu tema. Osata kohtumistel istuda, astuda ja õigel ajal õigeid sõnu kasutada. Nad tahavad kogeda, mis tunne on olla sinivereline,» sõnas 2003. aastal San Diegos etiketikoolituse asutanud Elaine Swann.

Swanni teatel pakub ta uuel aastal mitut koolitust, osa neist on suunatud naistele, kes tahavad kogeda oma Meghan Markle’i momenti.

Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan Ascoti võiduajamistel 2018
Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan Ascoti võiduajamistel 2018 Foto: Doug Peters / Doug Peters/EMPICS Entertainment/Scanpix

Lisaks jälgivad ameeriklannad väga tähelepanelikult, mida hertsoginna Meghan seljas kannab, milline on tema soeng ja meik.

«Arvati, et Meghani maania kaob kiiresti, kuid tegelikkus on vastupidine. Meghan Markle’i populaarsus aina suureneb ja seda hoolimata kõmumeedias tema kohta avaldatud väidetest,» sõnas lehekülje Daily Beast toimetaja Tom Sykes.

Sussexi hertsoginna Meghan 25. detsembril Norfolkis Sandringhamis
Sussexi hertsoginna Meghan 25. detsembril Norfolkis Sandringhamis Foto: Joe Giddens / PA Wire/PA Images/Scanpix

Washingtonis seitse aastat tagasi etiketiinstituudi avanud Crystal L’Bailey sõnas, et kõik ta uue aasta koolitused on peaaegu välja müüdud.

«Need koolitused ei huvita ainult noori, hertsoginna Meghani vanuseid naisi, vaid erinevas vanuses naisi ja mehi. Igal etiketikoolitusel küsitakse eelkõige kuningliku pere reeglite ja Meghani rolli kohta,» sõnas ameeriklanna.

Kentuckys tegutseva etiketikonsultandi Terri Thompsoni teatel tunnevad ameriklased huvi ka Ühendkuningriigi ajaloo vastu, kuna suur osa ameeriklastest on briti, šoti ja iiri juurtega.

«Meghan Markle pani ameeriklased tegema tutvust asjadega, mida tavaliselt seostatakse vana maailma ja kuningakodadega. See on väga positiivne,» lisas Thompson.

BBC endine uudisteankur Diana Mather käivitas 2013 koolituse, milles tutvustatakse üksikasjalikult Briti kuningakoja käitumisetiketti. Lisaks Suurbritanniale viib ta neid koolitusi, mis kannavad nime The Duchess Effect, läbi ka New Yorgis.

Möödunud aasta lõpul New Yorgis aset leidnud koolitusele saabus inimesi Brasiiliast, Kanadast ja Austraaliast.

Sellele koolitusel pööratakse palju tähelepanu detaildele, nagu näiteks, kuidas peavad olema seistes ja istudes jalad ja käed, kuidas peab olema käekott ja kuidas tuleb hoida joogiklaasi. Lisaks näidatakse, milline on banketi söömisetikett.

Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan 2018 Iirimaal Dublinis Briti suursaadiku vastuvõtul šampanjat joomas
Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan 2018 Iirimaal Dublinis Briti suursaadiku vastuvõtul šampanjat joomas Foto: Brian Lawless / PA Wire/PA Images/Scanpix

«Meil, ameeriklastel on nüüd oma hertsoginna ja selle elu, mida ta nüüd elab, uurimine on väga põnev,» sõnas 20-aastane New Yorgi ülikooli üliõpilane Serena Jones, kes on osalenud paaril etiketikoolitusel.

Etiketiõpetajate sõnul näitas USA keskklassist pärit Meghan Markle, et kõik on võimalik, kuigi ühiskond ja meedia üritavad piire seada.

Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan oktoobris 2018 Austraalias Sydney Bondi rannal
Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan oktoobris 2018 Austraalias Sydney Bondi rannal Foto: Dominic Lipinski / PA Wire/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles