Miljonär sai aastaid hiljem teada, et on viljatu ja lapsed ei ole tema omad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isa ja laps. Pilt on illustreeriv
Isa ja laps. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Briti miljonär Richard Mason andis eksnaise Kate Masoni kohtusse, kui sai 2016. aastal arstidelt teada, et on tsüstilise fibroosi tõttu viljatu ega saa olla oma laste isa. 

Kohus määras nüüd, et eksnaine peab mehele petmise ja valetamise eest maksma 250 000 naela (277 500 eurot), teatab thesun.co.uk.

Raha. Pilt on illustreeriv
Raha. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Kate Mason tunnistas kohtus, et tal oli pikaajaline abieluväline suhe, kuid ei paljastanud, kes on nende kolme poja isa. Ilmnes, et kui naine esimest korda rasestus, siis hakkas ta järsku tundma judaismi vastu huvi, kuid Richard Mason ei pidanud seda ohu märgiks, vaid arvas, et naine on  peast «rase».

Kõige vanem poeg sündis 1995. aastal ning kaksikud 2000. aastal. Lisaks said naise nõudmisel kõik kolm poega teiseks eesnimeks juudi nime.

Masoni arvates viitavad teised eesnimed laste tegelikule isale.

«Sain vaid ühe testiga teada, et mul ei ole tegelikult lapsi. Mu elu oli nagu «Matrixi» filmis, kus kõik muutus ja kadus hetkega,» teatas mees.

Naine üritas meest alguses veenda, et meditsiinitestis oli viga ja Mason on kolme poja isa, kuid kui pojad hakkasid asja omal käel uurima, tunnistas Kate Mason mehe petmise üles.

DNA-test näitas, et kaksikud ei ole Richard Masoni pojad. Poegadest vanim, 23-aastane keeldus DNA-testist.

DNA-testi tulemused. Pilt on illustreeriv
DNA-testi tulemused. Pilt on illustreeriv Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Richard Masoni ja ta poegade hea suhe lagunes. Mason andis eksnaise kohtusse, süüdistades teda oma vara varguses. Kui Masonid 2006 lahutasid, sai Kate Mason mehelt neli miljonit naela, millest suur osa on seni alles.

Masoni sõnul tunneb ta suurt  tuska, kui inimesed panevad sotsiaalmeediasse oma lastest fotosid.

«Kui ma mõtlen, millest ma ilma jäin, siis see teeb kurvaks. Mulle öeldi, et kaksikud pojad ei ole kindlalt minu omad, et ma ei saa olla isa ega saada järglasi,» lausus mees.

Kaksikud lõpetasid isaga suhtlemise, kuid vanim poeg hoiab kontakti.

Poeg lohutas Richard Masonit, et ta jääb alati tema isaks hoolimata sellest, et ta ei ole bioloogiline isa.

Mason pani välja 5000-naelase (5550 eurot) tasu sellele, kes aitab tal poegade isa identiteedi kindlaks teha.

55-aastane Richard Mason abiellus 46-aastase Emma Louise Jonesiga, kellel vähihaigusest paranenuna ei ole võimalik lapsi saada.

Masoni sõnul toetavad nad üksteist, olles kogenud ränki saatusehoope.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles