Pildid ja video: ahistamises süüdistatud Kevin Spacey käis kohtus ja jäi kohe kiiruse ületamisega vahele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hollywoodi staar Kevin Spacey, keda süüdistatakse 18-aastase noormehe seksuaalses ahistamises, ületas Washingtoni Ronald Reagani rahvusvahelisest lennujaamast autoga lahkudes kiirust, ta peeti politsei poolt kinni ja talle anti hoiatus.

Kohus 59-aastase Spacey üle algas 7. jaanuaril  Massachusettsis Nantucketis, kus Spacey ei võtnud seksuaalset rünnakut ega kehalist vägivalda omaks, teatab express.co.uk.

Kevin Spacey Massachusettsi Nantucketi kohtus
Kevin Spacey Massachusettsi Nantucketi kohtus Foto: Reuters/ScanPix

Kohtudokumentide kohaselt ahistas Spacey 2016. aastal 18-aastast noormeest, olles ta enne purju jootnud. Noormehe sõnul pani Spacey seksuaalrünnaku toime siis, kui nad olid Massachusettsi Nantucketi The Club Car ööklubis klaveri juures.

Massachusettsis Nantucketis asuv ööklubi The Club Car, kus süüdistuse kohaselt Kevin Spacey ahistas 18-aastast noormeest
Massachusettsis Nantucketis asuv ööklubi The Club Car, kus süüdistuse kohaselt Kevin Spacey ahistas 18-aastast noormeest Foto: Reuters/ScanPix

Noormehe teatel on tal sellest rünnakust video, mille ta saatis pärast juhtunut oma tüdruksõbrale. Spacey advokaatide sõnul ei näita see video, et näitleja on milleski siivutus süüdi.

Noormehe ema on Bostoni tuntud uudisteankur Heather Unruh, kelle arvates on Spacey koht vanglas.

Süüdi mõistmisel võib Spaceyt oodata kuni viie aasta pikkune vanglakaristus.

Kevin Spacey Massachusettsi Nantucketi kohtus
Kevin Spacey Massachusettsi Nantucketi kohtus Foto: Reuters/ScanPix

Järgmine Spacey juhtumi kohtuistung Nantucketi kohtus leiab aset 4. märtsil. Kohtunik Thomas Barretti teatel ei pea Spacey siis isiklikult kohal olema.

Massachusettsi Nantucketi kohtunik Thomas Barrett
Massachusettsi Nantucketi kohtunik Thomas Barrett Foto: Reuters/ScanPix

Staar saabus Nantucketisse oma eralennukiga ja lahkus sealt samuti oma lennukiga. Mõlemal korral ootasid teda kohtumaja ees ajakirjanikud.

Kevin Spacey Massachusettsi Nantucketi kohtus. Pildil ta ees advokaat Alan Jackson
Kevin Spacey Massachusettsi Nantucketi kohtus. Pildil ta ees advokaat Alan Jackson Foto: Reuters/ScanPix

Spacey saabus Nantucketist tagasi Washingtoni koos oma advokaatide Alan Jacksoni ja Juliane Baliroga, kes olid kiiruse ületamise ajal autos.

Kevin Spacey Massachusettsi Nantucketi kohtus. Pildil on ka ta advokaadid Juliane Baliro ja Alan Jackson
Kevin Spacey Massachusettsi Nantucketi kohtus. Pildil on ka ta advokaadid Juliane Baliro ja Alan Jackson Foto: Reuters/ScanPix

Oscari-võitjast staar pääses rahatrahvist, kuid talle anti suuline hoiatus.

Sündmuskohal olnud jäädvustasid, kuidas Spacey politseinikega rääkis. Üks isik küsis hiljem politseinikelt, kas nad tahtsid koos Spaceyga selfit teha.

«Kindlasti mitte,» vastas üks politseinikest.

Skandaal Spacey ümber lahvatas 2017. aasta oktoobris, kui noor näitleja Anthony Rapp teatas aastatetagusest juhtumist New Yorgis. Rappi sõnul oli ta siis 14-aastane lapsnäitleja ja Spacey 28-aastane staar. Ta osales Spacey New Yorgi korteris toimunud peol, kus Spacey teda seksuaalselt ahistas, lükates ta oma magamistoas voodile ja langedes talle peale. 

Pärast seda teatasid vähemalt 30 meest, et Spacey on neid seksuaalselt ahistanud. Spacey eitab ahistamist. Seni on vaid üks väidetav ahistamisjuhtum kohtusse jõudnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles