Pildid ja video: mitte ainult Euroopas, vaid ka Lähis-Idas on jahe ja sajab lund

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma mitmes paigas on jahe  ja sajab lund, seda isegi sellistes kohtades, kus lund tavaliselt ei ole.

Lund ja külma on nii Kreekas kui Itaalias, kuid ka Iisrael poolt okupeeritud Golani kõrgendikel, mis asub Süüria ja Iisraeli vahelises puhvertsoonis, mida kontrollivad ÜRO väed, teatab yle.fi.

Golani kõrgendikel asub Hermoni mägi, mis on iisraellaste seas populaarne mäesuusapaik. See mäesuusakeskus suleti selle nädala alguses, kuna sadas 35 sentimeetrit lund ja tekkis laviinioht.

Lumi ja jahedus on põhjustanud probleeme ka Liibanonis, kus 7. jaanuaril jäi paksu lume alla mitu süürlastest põgenike telklaagrit.

Lumi katmas Liibanonis asuvat süürlastest põgenike telklaagrit
Lumi katmas Liibanonis asuvat süürlastest põgenike telklaagrit Foto: twitter.com

Kuigi lumi muutis täiskasvanute elu ebamugavaks, nautisid lapsed lumes möllamist ja lumememmede tegemist. Paljud neist nägid oma elus esmakordselt lund.

Lumest jagasid pilte Liibanoni sõdurid, kes on selle riigi mäestikupiirkonnas.

Lumi Liibanoni mäestikupiirkonnas
Lumi Liibanoni mäestikupiirkonnas Foto: twitter.com

Austria ja Lõuna-Saksamaa võimud andisd hoiatuse, et Alpides võib rohke lume tõttu tekkida laviine. Alpide piirkonnas on tuisu ja paksu lume tõttu suletud teid ja raudteeliine.

Lumi Saksamaal Baieris
Lumi Saksamaal Baieris Foto: Peter Schatz / imago/Action Pictures/Scanpix

Austrias Salzburgis leiti 7. jaanuaril kaks matkajat surnuna. Nad olid jäänud lumelaviini alla. Veel kahte laviinis kadunut otsitakse koerte abil.

Saksamaal Baieris Wackersbergis hukkus 44-aastane mees, kui ta jäi paksu lume tõttu murdunud puu alla.

Saksamaal kaotas 6. jaanuaril elu kolm mäesuusatajat, kes hukkusid lume tõttu. Šveitsis hukkus naine, kes mäestikupiirkonnas matkates jäi laviini alla.

Lumi ja jahedus ei ole säästnud ka Kreekat. Riigi põhjaosas mõõdeti nädalavahetusel miinus 21,4 kraadi, mis oli madalam temperatuur kui Lapimaa mitmes paigas. Kreekas on paksu lume ja jaheduse tõttu kaotanud elu vähemalt kolm inimest.

Lumi Kreekas Thessaonikis
Lumi Kreekas Thessaonikis Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Meteoroloogide teatel kujundab Ida-, Kesk- ja Lõuna-Euroopa ning Lähis-Ida ilma Kirde-Venemaalt pärit jahe õhumass, mis jääb püsima ka lähipäevadel.

Lumi Kreekas Ateenas
Lumi Kreekas Ateenas Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles