Video: Vanemuises töötades elu armastuse leidnud baleriin põhjustas Briti talendisaates tundetormi (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kashastanist pärit balletitantsija Yassaui Mergaliyev.
Kashastanist pärit balletitantsija Yassaui Mergaliyev. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Briti talendisaates «The Greatest Dancer» tekitas suurt furoori Kasahstanist pärit balletitantsija Yassaui Mergaliyev, kes töötas mõnda aega ka Tartus Vanemuises, kust leidis endale abikaasa.

Venemaal balleti õppinud ning Tartus Vanemuise teatris töötanud Yassaui Mergaliyev osales Briti telesaates «The Best Dancer», kus tantsijad peavad võitma publiku poolehoiu. Edasipääsemisel juhivad neid mentorid Cheryl, Matthew Morrison ja Oti Mabuse.

Yassaui etteaste juhatas sisse abikaasa Sophie.

Yassaui Mergaliyev abikaasa Sophie.
Yassaui Mergaliyev abikaasa Sophie. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Mina olen Yassaui abikaasa, Sophie. Ta on klassikalise balleti tantsija. Ta on tantsinud 9- aastasest saadik, praeguseks üle 24-aasta,» rääkis naine. «Tutvusime Eestis, kus tantsisime ühes trupis. Ta jäi mulle kohe silma ja arvan et mina temale. Sealt sai kõik alguse.»

Sophie lisas, et on armunud oma mehe tantsimisse. «Ja ma loodan, et teie ka,» ütles ta publiku poole pöördudes.

Vaatamata mentorite ja saatejuhtide Jordan Banjo ja Alesha Dixoni poolehoiule ning utsitamisele, teenis Yassaui oma tantsuga vaid 73 protsenti vajalikust 75-st ja edasi ei pääsenud. 

«Ma ei tea, mis juhtus. Andsin oma parima,» rääkis Yassaui peale esitust. «Lõpetasin ja ma tõepoolest mõtlesin, et ehk nad avasid uksed, kuid ilmselgelt mitte.»

Kashastanist pärit balletitantsija Yassaui Mergaliyev.
Kashastanist pärit balletitantsija Yassaui Mergaliyev. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Tõeline torm vallandus aga peale Kasahstanist tantsija etteastet kohtunike seas ning hiljem ka sotsiaalmeedias. 

Saatejuht Jordan jalutas pettunult lavale ning küsis publikult: «Puhtalt uudishimust, aga mida te ootasite? Ma olen tõeliselt segaduses.»

Kohtunike paneelis istunud Morrison ütles jahmunult: «Soovin, et meil oleks tühistamise nupp. Kõik oli imeline. Ma ei mõista.»

Cheryl rääkis peale esitust, et publik ei arvestanud tantsija tehnilisi oskusi: «Inimesed ei näe seda kvaliteeti, mis meil just laval oli. Mis on meie jaoks frustreeriv.»

«Kolmteist piruetti lihtsalt meie jaoks. Ma olen nii pettunud,» lisas murtud Mabuse.

Saalis istunud rahva hulgas oli vastakaid arvamusi. 

«See polnud just põnev,» rääkis üks pealtvaataja. «Meie käes on võim, mäletad?» lisas ta Morrisoni kommentaarile.

«Ma ütlen, publik eksis. See on nagu Brexit 2,» arvas aga üks Mergaliyevi poolehoidja rahva hulgast.

Publiku otsus on ka sotsiaalmeedia kihama pannud ning inimesed on Twitteri oma pahameelesäutsudega üle valanud.

«Nii juhtub, kui kari kaltsakaid balleti vaatab,» kirjutas üks.

«Matthew Morrison pani täppi, et kohtunikel võiks olla tühistamise nupp juhuks, kui harimatu publik jälle tänavatantsija imelise balletitantsija asemel valib,» lisas teine.

«Treenitud balletitantsija ei pääse edasi. Cheryli superfänn, kes tantsib nagu ta oleks paar purki alkoholi oma elutoas ära joonud, sai. See saade on naeruväärne,» säutsus kolmas.

Yassaui Mergaliyev töötas Vanemuises tantsijana 2011. aastal vaid mõned kuud. Oma naise Sophiega kohtusid nad Eestis, kui tantsisid ühes trupis.

Mergaliyev on löönud kaasa Vanemuise tantsulavastuses «Casanova».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles